Κις εύκολη, με σολομό και άνηθο

Κις εύκολη, με σολομό και άνηθο

Οταν δεν προλαβαίνετε να μείνετε για ώρα στην κουζίνα, δοκιμάστε αυτή την κις.

Απαιτεί ποιοτικό φρέσκο σολομό και ετοιμάζεται σε πέντε λεπτά!

Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη, βαριά, χωριάτικη
  • 200 γραμμάρια φρέσκο σολομό
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο κομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Απλώστε λαδόκολα και την ζύμη σε ταψάκι και ψήστε την για 8 λεπτά στο φούρνο -Τσιμπήστε την με πηρούνι
  • Σε τηγάνι βάλτε το βούτυρο και ασπρίστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Κόψτε τον φρέσκο σολωμό σε κύβους -Ρίξτε τους στο τηγάνι να πάρουν λίγο χρώμα, όχι να καούν, για 2 λεπτά
  • Σε μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τον άνιθο
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Απλώστε τους κύβους σολωμού με το κρεμμύδι στην ζύμη, περιχύστε με την κρέμα
  • Ψήστε για 25 λεπτά να χρυσίσει η επιφάνεια
  • Σερβίρετε με μια σαλάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.