Ο πολύ περίεργος λόγος που οι Ισπανοί τρώνε αργά το βραδινό τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο πολύ περίεργος λόγος που οι Ισπανοί τρώνε αργά το βραδινό τους [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σίγουρα αν σε ρωτήσει κάποιος να του πεις τον πιθανόν λόγο που οι Ισπανοί συνηθίζουν να τρώνε το βραδινό τους μετά τις 10 το βράδυ, τότε το πρώτο που θα σου ερχόταν στο μυαλό είναι η απογευματινή σιέστα. Κι όμως, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.

Οι Ισπανοί, λοιπόν, συνηθίζουν να τρώνε αρκετά αργά το βραδινό τους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας του απογευματινού ύπνου, καθώς η συνήθειά τους αυτή έχει περισσότερο να κάνει με ιστορικούς λόγους παρά με την καθημερινότητα τους και την παράδοση.

Ο πολύ περίεργος λόγος που οι Ισπανοί τρώνε αργά το βραδινό τους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί έχουν λάθος ώρα ζώνης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο κι αυτό γιατί σύμφωνα με την γεωγραφική τους θέση βρίσκονται στον ίδιο τομέα μαζί με άλλες χώρες, όπως την Πορτογαλία, το Μαρόκο και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες λειτουργούν όλες με την Μεσημβρινή Ώρα Γκρίνουιτς.

Ωστόσο, ο Ισπανός διδάκτορας, Φρανσίσκο Φράνκο, πήγε επί Χίτλερ μία ώρα μπροστά τα ρολόγια, έτσι ώστε η Ισπανία να έχει την ίδια ώρα με την ναζιστική Γερμανία.

Όμως, ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου, τα ρολόγια δεν άλλαξαν ποτέ, με αποτέλεσμα τα ισπανικά γεύματα, οι ώρες εργασίας και ακόμη και το τηλεοπτικό πρόγραμμα να ξεκινούν μία ώρα μετά από το συνηθισμένο.

Ο πολύ περίεργος λόγος που οι Ισπανοί τρώνε αργά το βραδινό τους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Βέβαια, το 2016 ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραγιόιο ανέφερε πως ανάμεσα στα σχέδια του είναι επαναφέρει τα ρολόγια στην ώρα του Γκρίνουιτς σε μία προσπάθειά του να καταργήσει την σιέστα και αλλάξει την λήξη του εργασιακού ωραρίου σε 6 μ.μ, αντί για 8μ.μ που είναι τώρα.

Πάντως, οι ειδικοί αναφέρουν πως το να αλλάξει η ώρα στην Ισπανία δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς έτσι ο ήλιος θα έδυε νωρίτερα, ο χρόνος γεύματος θα ήταν και αυτός πιο νωρίς και ο ύπνος τους θα καλυτέρευε. Βέβαια, κάτι τέτοιο θα άλλαζε πολλά από τις συνήθειες και την καθημερινότητα των Ισπανών.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φαγητό Ισπανία ώρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ