ΠΑΣΟΚ: Επί διακυβέρνησης Τσίπρα τα τρία χειρότερα τρίμηνα της τελευταίας 10ετίας για το ΑΕΠ της χώρας - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Επί διακυβέρνησης Τσίπρα τα τρία χειρότερα τρίμηνα της τελευταίας 10ετίας για το ΑΕΠ της χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2017 έδειξαν μικρή ανάπτυξη αντί ύφεσης και ο κ. Τσίπρας το πανηγύρισε δεόντως καταφερόμενος κατά πάντων και δια πάντων επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται τα τρία χειρότερα τρίμηνα της τελευταίας 10ετίας.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ ανά τρίμηνο από το 2008 έως σήμερα και εποχικά διορθωμένα προκύπουν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, τα εξής:

1. Τα τρία χειρότερα τρίμηνα οικονομικής δραστηριότητας τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκονται στην περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Από το χειρότερο προς το λιγότερο κακό η κατάταξη είναι:

-γ΄ τρίμηνο 2015,

-δ΄ τρίμηνο 2016,

-α΄ τρίμηνο 2016.

2. Όλα ανεξαίρετα τα τρίμηνα της διακυβέρνησης Τσίπρα, εννέα τον αριθμό, είναι χειρότερα από το γ΄ τρίμηνο 2014 όταν η οικονομία είχε αρχίσει να ανακάμπτει και ο ίδιος κάλπαζε προς την εξουσία.

3. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω τα έτη 2015 και 2016 έχουν αρνητικό πρόσημο και είναι χειρότερα από το 2014 και φυσικά τρισχειρότερα αν συγκριθούν με τις προβλέψεις όλων των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη 6 – 6,5% στην εν λόγω διετία.

«Με απλά λόγια ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που ήταν το 2014 και μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταφέρει. Όπως ακριβώς με το χρέος που αγωνίζεται να επαναφέρει μέρος του κεκτημένου Φεβρουαρίου – Νοεμβρίου 2012 το οποίο ο ίδιος απεμπόλησε» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους, αλλά και για το βαρύ τίμημα της διαρκούς λιτότητας και της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και των τραπεζών στους ξένους από τον κ. Τσίπρα, δεν πανηγυρίζουμε μαζί του υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων, τονίζονται τα εξής:

Ούτε φυσικά επιτρέπουμε να εγκαλείται από κανέναν το ΠΑΣΟΚ για τη γενναία πατριωτική στάση του από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα. Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην τιθάσευση των ελλειμμάτων, στην αναδιάρθρωση του χρέους, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που οδηγούν στην ανάπτυξη υπήρξε ιστορική και αδιαμφισβήτητη.

Σημειώνουμε μόνο ότι ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει σήμερα τη σημασία της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ γιατί όταν τη θεσμοθετούσε το ΠΑΣΟΚ περίσσευαν από την πλευρά του οι λοιδορίες και η απαξίωση. Αβάσταχτη ελαφρότητα τότε, αμετροέπεια σήμερα και κοινός τόπος η αλαζονική αγνόηση της πραγματικότητας της χώρας. Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ ΕΛΣΤΑΤ Οικονομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ