Μάλτα: Ο Τζόζεφ Μουσκάτ επανεξελέγη πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Μάλτα: Ο Τζόζεφ Μουσκάτ επανεξελέγη πρωθυπουργός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ επανεξελέγη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα.

Ο 43χρονος Μουσκάτ δήλωσε πως το Εργατικό Κόμμα του είναι ο νικητής των εκλογών. Το κυβερνών κόμμα αναμένεται να πιάσει ποσοστό άνω του 54%.

Τζόζεφ Μουσκάτ προκήρυξε τις εκλογές, έναν χρόνο νωρίτερα του προγραμματισμένου ελπίζοντας να διαλύσει τα σύννεφα από σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η σύζυγός του. Το όνομα της Μισέλ Μουσκάτ εμφανίζεται στα Panama Papers.

Μετά τις αποκαλύψεις, οι οποίες περιέχονται σε έγγραφα που προήλθαν από το δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca, o διευθυντής του γραφείου του Μουσκάτ και ένας από τους υπουργούς του παραδέχθηκαν ότι είχαν ανοίξει παρόμοιους λογαριασμούς, κάτι που η Μισέλ Μουσκάτ αρνήθηκε. Υπήρξαν επίσης υποψίες για δωροδοκία ώστε να διευκολυνθεί η χορήγηση μιας άδειας στη Μάλτα προς όφελος μιας τράπεζας του Αζερμπαϊτζάν καθώς και στο πλαίσιο ενός συμβολαίου με την Κίνα για αγορά αερίου.

O Tζόζεφ Μουσκάτ ζήτησε από τη δικαιοσύνη της χώρας του, η οποία προεδρεύει της Ε.Ε., να ρίξει φως στην υπόθεση.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ