Eφοδος της βρετανικής αστυνομίας σε διαμέρισμα ενός από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης [βίντεο] - iefimerida.gr

Eφοδος της βρετανικής αστυνομίας σε διαμέρισμα ενός από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δώδεκα άτομα συνέλαβε η βρετανική αστυνομία κατά την έφοδο που πραγματοποίησε σε διαμέρισμα ενός από τους δράστες της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Οι αστυνομικοί επέδραμαν σε διεύθυνση στην περιοχή Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου, που χρησιμοποιούσε ένας από τους τρεις δράστες της επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Sky πως άκουσε αρκετούς κρότους στη διάρκεια της επιχείρησης και αργότερα του είπαν πως επρόκειτο για ελεγχόμενες εκρήξεις.

Εικόνες που τράβηξε τηλεοπτικό συνεργείο από ελικόπτερο δείχνουν ένα ασθενοφόρο παρκαρισμένο έξω απ' το κτίριο καθώς και αρκετούς αστυνομικούς που έχουν αποκλείσει τη γύρω περιοχή.

Η εφημερίδα Telegraph αναφέρει ότι ένας άνδρας προσπάθησε να ξεφύγει και τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί.

Three police vans full of officers just arrived Barking #LondonTerrorAttacks pic.twitter.com/aQzP4mZPr2

Η επιχείρηση φαίνεται να ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα.

Γείτονες αναγνώρισαν έναν απ' τους δράστες του χθεσινού μακελειού στο Λονδίνο

Ο Φουρκάν Νάβι, ένας απ’ τους ενοίκους του κτιρίου στο Μπάρκινγκ, όπου επέδραμαν οι αστυνομικοί είπε ότι αναγνώρισε στο πρόσωπο του γείτονά του έναν απ’ τους μακελάρηδες που κείτονταν νεκροί στο έδαφος, μετά τα πυρά που δέχθηκαν απ’ την αστυνομία.

«Ζούσε εδώ με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του τρία με τέσσερα χρόνια. Έδειχνε φιλικός, αλλά δεν τον γνώριζα», είπε.

Ένας άλλος γείτονας ανέφερε ότι είδε τον άνδρα πριν από δύο ημέρες: «έδειχνε φιλικός, χαλαρός τύπος. Ήταν φιλικός και του άρεσε να παίζει με τα παιδιά. Πρέπει να ήταν γύρω στα είκοσι, πιστεύω.»

Μια άλλη γειτόνισσα που ζήτησε να μην κατονομαστεί περιέγραψε τον συγκάτοικό της ως έναν γενειοφόρο άνδρα γύρω στα 25, παντρεμένο μ’ ένα παιδί που δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από δύο ετών. Πιστεύεται ότι είναι Πακιστανικής καταγωγής.

Η γυναίκα αυτή είπε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ως τον άνδρα που είδε χθες στις φωτογραφίες να κείτεται νεκρός στο έδαφος στο Borough Market.

H υποψία της φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκε όταν ξύπνησε το πρωί και είδε αστυνομικούς να φωτογραφίζουν το κόκκινο Peugeot του τζιχαντιστή.

«Κατάλαβα ότι αυτός ήταν», είπε. «Είναι σοκαριστικό. Όλοι εδώ πέρα έχουν παιδιά και τις δουλειές τους. Ποτέ δεν σκεφθήκαμε ότι κάποιος εδώ πέρα θα είχε αυτή τη νοοτροπία για να κάνει κάτι τέτοιο. Τους έβλεπα κάθε βράδυ. Είχε γυναίκα και παιδί και τους άφηνε στο σπίτι προτού πάει να βρει χώρο στάθμευσης.

Ουδέποτε μιλούσε με τις γυναίκες εδώ πέρα. Τον γνώριζα ως τον τύπο που ερχόταν πάντα συγκεκριμένη ώρα και άφηνε τη γυναίκα του και το παιδί του κοντά στην είσοδο και έφευγε.

Ποτέ δεν πάρκαρε εκεί που έπρεπε. Ποτέ δεν μας κοίταζε κι αν το έκανε δεν έδειχνε χαρούμενος, σαν να αναρωτιόταν γιατί υπάρχουν γυναίκες στο δρόμο μας τέτοια ώρα νυχτιάτικα.»

Η γειτόνισσα είπε ότι ο άνδρας φορούσε πάντα παραδοσιακή ισλαμική ενδυμασία κι η γυναίκα του είχε πάντα καλυμμένο το πρόσωπο.

«Είχε μια γενειάδα, φορούσε μακριά κελεμπία, μερικές φορές λευκή, μερικές φορές σκουρόχρωμη», είπε.

Ο Μάικλ Μπίμπο ετοιμαζόταν για τη βάρδια του ως φύλακας ασφαλείας. «Άκουσα αυτοκίνητα να φθάνουν και φωνές να ουρλιάζουν “πέσε κάτω, πέσε κάτω”. Βγήκα να δω τι συμβαίνει και υπήρχαν παντού ένοπλοι αστυνομικοί.»

«Τρεις άνθρωποι κείτονταν στο έδαφος με όπλα να τους σημαδεύουν κι είδα άλλον έναν να τον ακινητοποιούν με τέηζερ καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει. Ήταν το χάος», είπε.

Την ίδια ώρα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που μεταδίδει η Express, κάνουν λόγο για άλλη μία επιχείρηση των βρετανικών αρχών, αυτή τη φορά στο Billericay της κομητείας Έσσεξ, βορειοανατολικά του Λονδίνου. Δεν αποκλείεται και αυτή η επιχείρηση να σχετίζεται με το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ