Κυπριακό: Δείπνο μέχρι τελικής πτώσεως μεταξύ Αναστασιάδη, Γκουτέρες και Ακιντζί - iefimerida.gr

Κυπριακό: Δείπνο μέχρι τελικής πτώσεως μεταξύ Αναστασιάδη, Γκουτέρες και Ακιντζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρίσιμο ραντεβού έχουν με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ο κ. Γκουτέρες παρουσιάζεται αποφασισμένος να κρατήσει τους συνδαιτυμόνες του στο δείπνο μέχρι να βγει άσπρος καπνός, όπως μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση, πως «αν δεν υπάρξει παραλογισμός ή άρνηση να συζητηθεί η ουσία του θέματος των εγγυήσεων, μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές να μεταβούμε στη Γενεύη, και να εμπλακούμε σε μία διαδικασία η οποία θα έχει λυσιτελή χαρακτήρα, όπως άλλωστε είναι ο στόχος της πρότασης, που κατέθεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Το δείπνο με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη θα αρχίσει στις 2 το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) κι ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι πήγε στη Νέα Υόρκη μετά από πρόσκληση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. «Πρόσκληση που με ικανοποίηση αποδέχτηκα, καθώς θα έχω την ευκαιρία, ανάμεσα σε άλλα, να θέσω ενώπιον του, όλα τα πρόσφατα δεδομένα και να αναλύσω τις σκέψεις μου για το τι μέλλει γενέσθαι στο κυπριακό και να διαπιστώσουμε αν όλοι - και η Τουρκία- πραγματικά επιθυμούν να καταλήξουμε σε μία συμφωνία», τόνισε.

Επίσης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκτιμά «ως θετικό το ενδιαφέρον του κ. Γκουτέρες, του οποίου έχουμε δει δείγματα γραφής της προσέγγισής του και ευελπιστώ ότι μέσα από τη συζήτηση θα δοθούν απαντήσεις στις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας».

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ