Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ με καρφιά και ειρωνείες για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ - iefimerida.gr

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ με καρφιά και ειρωνείες για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφορμή για νέα, σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης - Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσαν τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη.

Όλα ξεκίνησαν από τη δημοσιοποίηση των αναθεωρημένων στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που δείχνουν ανάπτυξη της τάξης του 0,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2017, αντί ύφεσης 0,5%, που είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα.

Ορμώμενος εξ αυτού του γεγονότος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να πανηγυρίσει, με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, Μάλιστα, πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο του πρωθυπουργού. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι είχε επενδύσει στην καταστροφολογία όταν είχαν ανακοινωθεί τα στοιχεία για ύφεση 0,5% πριν από ένα μήνα, ενώ επέκρινε και τις εφημερίδες για τα δημοσιεύματά τους.

«Τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ελληνική οικονομία δείχνουν, για το πρώτο τρίμηνο του 2017, ανάπτυξη 0,4% αντί για την ύφεση 0,5%, που είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα. Τότε η αντιπολίτευση είχε επιλέξει, για μια ακόμη φορά, να επενδύσει στην καταστροφολογία. Ανακοινώσεις, πρωτοσέλιδα, ειρωνικά tweets, φραστικές επιθέσεις, έστησαν το σκηνικό ενός μικρού πανηγυριού για τη διαφαινόμενη, τότε, αδυναμία ανάκαμψης της οικονομίας. Πανηγύρι και χαρά για την αδυναμία της χώρας...», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα που η εικόνα είναι καθαρά θετική, σιωπή... Ούτε πανηγύρι ούτε χαρά. Μόνο μεμψιμοιρία, χαιρεκακία και εμφανής στοίχιση ορισμένων κυριακάτικων πρωτοσέλιδων τίτλων με τις πιο ακραίες φωνές των δανειστών, σε σχέση με το χρέος. Δε μας ξαφνιάζουν όλα αυτά. Ούτε είναι η πρώτη φορά, τα δυο αυτά χρόνια, που όσοι έβαλαν με δικές τους επιλογές τον τόπο σε βαθιά χαράδρα, κουνάνε τώρα το δάχτυλο και επικρίνουν εκείνους που ανέλαβαν την τιτάνια προσπάθεια να ξελασπώσουν το μέλλον του τόπου. Μόνο που τώρα γίνεται φανερό σε όλους ότι η χαιρεκακία για τη χώρα, οι πανηγυρισμοί για τις αρνητικές προβλέψεις και η σιωπή για τις θετικές, η ταύτιση με τους πιο ακραίους από τους δανειστές μας, δεν αποτελεί απλά στρεβλή επιλογή αντιπολίτευσης. Αποτελεί ανοησία», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Η διεκδίκηση μιας οριστικής διεξόδου από την κρίση, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης, μετά από επτά χρόνια ύφεσης και σκληρής προσαρμογής, δεν αφορά απλά τον πολιτικό στόχο μιας κυβέρνησης ή την προοπτική μιας κυβερνητικής θητείας. Αφορά το μέλλον του τόπου. Δεν είναι πολιτικός στόχος. Είναι εθνικός στόχος», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η απάντηση της ΝΔ

Σχεδόν άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Τσίπρας σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου», επισημαίνει με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι ζει σε έναν δικό του κόσμο, χωρίς να βλέπει την πραγματικότητα.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο κ. Τσίπρας σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Ζει σε ένα δικό του κόσμο, σε μια άλλη πραγματικότητα.

Φαντάζεται ευημερία και ανάπτυξη την ώρα που η χώρα μένει καθηλωμένη και εγκλωβίζεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια. Πρόσφατα, ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο, με πολύ σκληρά μέτρα, χωρίς να πάρει τίποτε σε αντάλλαγμα. Ούτε για το χρέος, ούτε για την ποσοτική χαλάρωση. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα, που βιώνουν όλοι οι Έλληνες, όσο και αν ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο.

Γι' αυτό καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός. Δυόμισι χρόνια τώρα η κυβέρνησή του απέδειξε ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει κανένα εθνικό στόχο. Το μόνο που νοιάζει τον κ. Τσίπρα είναι να μένει γαντζωμένος στην καρέκλα, υπονομεύοντας κάθε εθνική προσπάθεια και διχάζοντας τον ελληνικό λαό.

Ο εθνικός στόχος για την έξοδο από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο αν συντελεστεί στον τόπο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η οποία όσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο καλύτερα για τους πολίτες και την πατρίδα μας».

Ποτάμι: Γέμισαν τον κόσμο ψέματα

Αλλά και το Ποτάμι αντέδρασε έντονα στα σχόλια του πρωθυπουργού. «O κ. Τσίπρας ξαφνικά ανακάλυψε ότι η έξοδος από την κρίση δεν είναι πολιτικός στόχος αλλά είναι εθνικός στόχος. Μόνο που τόσα χρόνια ο ίδιος, μαζί με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, υπηρετούν ταπεινούς πολιτικούς στόχους και τίποτε άλλο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι για τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί εξόδου από την κρίση.

«Για να γίνουν κυβέρνηση γέμισαν τον κόσμο ψέματα, ενίσχυσαν τις πιο ακραίες αντιδράσεις και πέταξαν τόνους λάσπη στους πολίτες που αντιστάθηκαν στον λαϊκισμό τους. Και όταν έγιναν κυβέρνηση έπαιξαν για μήνες το παιγνίδι της δραχμής, έκλεισαν τις τράπεζες και έσυραν τη χώρα σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα.

Όταν κατάλαβαν ότι στο σενάριο τους δεν θα ήταν οι σωτήρες της δραχμής αλλά οι κυνηγημένοι της δραχμής έκαναν στροφή 180 μοιρών και υπέγραψαν άλλο ένα μνημόνιο. «Yes στο εξωτερικό - κομματικό κράτος στο εσωτερικό» είναι η πολιτική της πρώτης φοράς αριστερά - με μπόλικη ακροδεξιά. Και τώρα μιλούν για εθνικούς στόχους! Τι ακριβώς εννοούν; Θα πρέπει να το περιγράψουν αναλυτικά στον ελληνικό λαό. Γιατί είναι σαφές ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρησιμοποιούν άλλα λεξικά από αυτά που χρησιμοποιούν οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας», αναφέρει το Ποτάμι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ