Ανατροπή σκηνικού στη Βρετανία: Μόλις 1% το προβάδισμα της Μέι έναντι των Εργατικών! [γράφημα] - iefimerida.gr

Ανατροπή σκηνικού στη Βρετανία: Μόλις 1% το προβάδισμα της Μέι έναντι των Εργατικών! [γράφημα]

Φωτογραφία: Alastair Grant/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατροπή σκηνικού στη Βρετανία δείχνει νέα δημοσκόπηση, ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Πέμπτης 8 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι προηγείται με μόλις 1% έναντι του κόμματος των Εργατικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation για λογαριασμό της εφημερίδας Mail on Sunday.

Η δημοσκόπηση κατέδειξε ότι το προβάδισμα του κόμματος της Τερέζας Μέι κατέγραψε κάθετη πτώση σε σύγκριση με τη διαφορά 12% της προηγούμενης έρευνας Survation/Mail on Sunday που δημοσιεύτηκε την 21η Μαΐου.

Βάσει της νέας σφυγμομέτρησης, το ποσοστό υπέρ των Συντηρητικών ανέρχεται πλέον σε 40%, με πτώση 6%, και των Εργατικών σε 39%, με άνοδο 5%.

Στη διαδικτυακή δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.049 άνθρωποι και διεξήχθη την 3η Ιουνίου.

Post-Debate Poll For MOS Cuts CON Lead To 1pt: CON 40% -6 LAB 39% +5 LD 8% (nc) UKIP 5% +1 OTH 9% +1 Full details:https://t.co/v0MzczfhuF pic.twitter.com/Y25jTKUyK0

Obserever: Ανεβαίνουν οι Εργατικοί

Σε άλλη δημοσκόπηση, το ποσοστό των Συντηρητικών ανέρχεται σε 43%, ενώ οι Εργατικοί βλέπουν το ποσοστό τους να αυξάνεται 2% και να ανέρχεται πλέον στο 37%. Νέα δημοσκόπηση από την Opinium, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας The Observer, βλέπει τη Μέι να αποκτά την πολυπόθητη πλειοψηφία αν και τα ποσοστά του κόμματός της παρουσίασαν μείωση της τάξης του 2% από την περασμένη εβδομάδα.

Στον αντίποδα οι Συντηρητικοί του Κόρμπιν, που κέρδισαν έδαφος και αύξησαν τη δύναμή τους κατά 2% αγγίζοντας το 37%.

Το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι έναντι των αντιπολιτευόμενων Εργατικών μειώθηκε, σε 6 ποσοστιαίες μονάδες, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Πέμπτης.

Το προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων των Συντηρητικών συγκρίθηκε με τη διαφορά 10% που εξασφάλιζαν οι Συντηρητικοί στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Opinium, που δημοσιεύτηκε την 27η Μαΐου.

Ωστόσο, έστω και έχοντας ήδη χάσει αρκετή από τη δύναμή της, σύμφωνα με τον Observer, η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συγκεντρώσει τις απαιτούμενες έδρες για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία Εκλογές Μέι Κόρμπιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ