Champions League: Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης απόψε (21:45) στον τελικό του Κάρντιφ - iefimerida.gr

Champions League: Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης απόψε (21:45) στον τελικό του Κάρντιφ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κάρντιφ της Ουαλίας απόψε (21:45, ΕΡΤ1, COSMOTE SPORT 1HD) φορά τα καλά του για τον μεγάλο τελικό του Champions League ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Το 1998 οι δύο ομάδες είχαν φτάσει ξανά στον τελικό με την Ρεάλ να κατακτά τον τίτλο με το γκολ του Μιγιάτοβιτς. Αλλά τα χρόνια από τότε πέρασαν, οι ήρωες είναι διαφορετικοί και Μπουφόν - Κριστιάνο Ρονάλντο θέλουν να σηκώσουν την κούπα.

Champions League: Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης απόψε (21:45) στον τελικό του Κάρντιφ | iefimerida.gr 0

Τώρα οι Μαδριλένοι θα διεκδικήσουν το 12ο τρόπαιο, στον 15ο τους τελικό. Αν το πάρουν, θα έχουν 3 κατακτήσεις τα 4 τελευταία χρόνια, περισσότερες δηλαδή από ό,τι η Γιούβε στην ιστορία της. Η «Γηραιά Κυρία» έχει κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης δύο φορές, το 1985 στις Βρυξέλλες κόντρα στη Λίβερπουλ και το 1996 στη Ρώμη κόντρα στον Άγιαξ. Έχει και 6 χαμένους τελικούς, τελευταίος πριν δύο χρόνια (2015) με την Μπαρτσελόνα.

Αν η Ρεάλ Μαδρίτης καταφέρει να πάρει το τρόπαιο, θα γίνει η πρώτη που θα κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη σερί χρονιά μετά τη Μίλαν το 1989 και το 1990.

Champions League: Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης απόψε (21:45) στον τελικό του Κάρντιφ | iefimerida.gr 1

Οι Ιταλοί πάνε διψασμένοι έχοντας κατακτήσει τα πάντα στην Ιταλία και θέλουν και το Champions League, με τον τεράστιο Μπουφόν να μην το έχει κατακτήσει ποτέ στην μεγάλη καριέρα του. Οι Ισπανοί κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην πατρίδα τους, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει δεύτερο σερί Champions League, έχοντας σηκώσει και το περασμένο καλοκαίρι το EURO 2016.

Champions League: Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης απόψε (21:45) στον τελικό του Κάρντιφ | iefimerida.gr 2

Αγωνιστικά ο Μάσιμο Αλέγκρι αναμένεται να ξεκινήσει στην 11αδα με τον Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια, τον Μπαρζάλι δεξί μπακ, τον Αλεξ Σάντρο αριστερό μπακ, Μπονούτσι – Κιελίνι στο κέντρο της άμυνας, Πιάνιτς-Κεντίρα στα χαφ, Αλβες δεξιά, Μάτζουκιτς αριστερά και Ντιμπάλα θα είναι η τριάδα πίσω από τον Ιγκουαϊν.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν θα έχει βασικό στον Μπέιλ και η 11αδα του αναμένεται να απαρτίζεται από τους Νάβας στο τέρμα, Καρβαχάλ δεξιά, Μαρσέλο αριστερά, Ράμος-Βαράν στο κέντρο της άμυνας, Κασεμίρο κόφτη, Κρόος-Μόντριτς στα χαφ, Μπενζεμά-Κριστιάνο Ρονάλντο στην επίθεση και τον Ισκο σε ελεύθερο ρόλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ