Προανακριτική: Για 1,9 εκατ. ευρώ ελέγχεται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του -Δεν κατέθεσαν στοιχεία - iefimerida.gr

Προανακριτική: Για 1,9 εκατ. ευρώ ελέγχεται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του -Δεν κατέθεσαν στοιχεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του δεν κατάφεραν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για το ποσό του 1.923.000 το οποίο βρίσκεται σε 46 διαφορετικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελλάδος.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και έχουν να κάνουν με ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μέλη της Προανακριτικής προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς από τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε σε πέντε διαφορετικές τράπεζες στην Ελλάδα, 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες υποκαταστήματα, που έφθαναν συνολικά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι ο κ. Παπαντωνίου ελέγχεται συνολικά για 1,9 εκατ. ευρώ, καθώς τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και κατέθεσε στην Προανακριτική, δεν δικαιολογούν το ποσό αυτό, από το οποίο το ένα εκατομμύριο είναι στο όνομά του και οι 900.000 στο όνομα της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί αφορούν την περίοδο 2000- 2010.

Με βάση τον επιμερισμό που έχει γίνει στην δεκαετία,για το διάστημα που ήταν υπουργός εθνικής άμυνας το ποσό που δεν δικαιολογείται τόσο για τον ίδιο όσο και για την σύζυγό του είναι συνολικά 300.000 ευρώ.

Εντωμεταξύ η προανακριτική επιτροπής της βουλής ολοκλήρωσε τις εργασίες της και προχωρά στη σύνταξη του πορίσματος, αφού όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι έχει ολοκληρώσει το έργο της, με εξαίρεση το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή, που πρότειναν να συνεχιστεί η διερεύνηση σε βάθος.





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ