Ο «δράκος των ασανσέρ» επιστρέφει στο δικαστήριο -Αποτύπωμα τον δείχνει ως δολοφόνο - iefimerida.gr

Ο «δράκος των ασανσέρ» επιστρέφει στο δικαστήριο -Αποτύπωμα τον δείχνει ως δολοφόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

21 χρόνια μετά αστυνομία και δικαστές αναζητούν την αλήθεια. Ο καταδικασμένος σε πολυετείς καθείρξεις Χρήστος Γκίλης είναι άραγε ο δολοφόνος του νεαρού φοιτητή Νικήτα Κορωνιού που έχασε τη ζωή του τον Μάιο του 1996 από το μαχαίρι ηδονοβλεψία;

Ο Γκίλης που πέρασε στην... ιστορία ως ο «Δράκος των Ασανσέρ» κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξανά, μετά τον εντοπισμό ενός αποτυπώματος του στο αυτοκίνητο του θύματος. Καταδικασμένος ήδη σε ποινές 179 ετών για βιασμούς γυναικών σε ανσανσέρ, αντιμετωπίζει και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση , την οποία αρνείται.

Ο άτυχος νεαρός έχασε τη ζωή του στο πρώτο ραντεβού του με την κοπέλα του, όταν βγήκε από το αυτοκίνητο του και συνεπλάκη με 3 άτομα που τους παρακολουθούσαν. Λίγο μετά, έπεφτε νεκρός από κτύπημα με μαχαίρι.

«Αθώος είμαι. Δεν έχω πάει ποτέ στο Λυκαβηττό. Δεν ξέρω πως βρέθηκε αποτύπωμά μου. Έχω μπει φυλακή τόσες φορές συνεχόμενα. Θα το είχαν βρει σε κομπιούτερ. Ήμουν σε άδεια και πήγα σε αστυνομικό τμήμα και μου λένε μη φύγεις έχεις υπόθεση», είπε απευθυνόμενος στους δικαστές ο Χρήστος Γκίλης.

Ο «δράκος των ασανσέρ» επιστρέφει στο δικαστήριο -Αποτύπωμα τον δείχνει ως δολοφόνο | iefimerida.gr 0

Η φίλη του θύματος, δεν κατάφερε να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον δολοφόνο του φίλου της αλλά περιέγραψε τις στιγμές που έζησε βλέποντας τον Νικήτα να πέφτει χτυπημένος.

«Ήμασταν εκεί όπως δεκάδες ζευγάρια εκείνη την εποχή στο Λυκαβηττό. Το πρώτο ραντεβού μας σαν ζευγάρι ήταν. Εγώ σπούδαζα στο Πάντειο και ο Νικήτας στην Αγγλία. Δε θυμάμαι αν είχαμε αντιληφθεί κόσμο να παρακολουθεί γύρω μας. Κάποια στιγμή βγήκαμε από το αυτοκίνητο για να μπει μπροστά ο Νικήτας να οδηγήσει. Καθόμασταν πίσω. Βγήκαμε από διαφορετικές μεριές νομίζω. Είδαμε ξαφνικά κάποιον και μου λέει ο Νικήτας “μπες μέσα στο αμάξι”. Ένιωσα εκείνη την ώρα ότι ερχόταν κάποιος προς το μέρος μας. Δεν θυμάμαι καλά, αλλά πιστεύω ότι ήταν τουλάχιστον 2 άτομα. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον κατηγορούμενο. Εγώ δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Είχα κλειστεί στο αυτοκίνητο. Έβλεπα τι γίνεται μέσα από τα παράθυρα, αλλά δε μπορούσα να ξεχωρίσω. Δεν θυμάμαι αν κρατούσε μαχαίρι. Θυμάμαι ότι κάποιος έπεσε ξαφνικά πάνω στο παρμπρίζ. Ξέρετε έχω μπλοκάρει πράγματα από τη μνήμη μου για να μπορέσω μα επιβιώσω κι εγώ», είπε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειές της να βρει βοήθεια.. «Του πετούσα νερό προσπαθούσα να τον συνεφέρω. Πατούσα την κόρνα. Έλυσα το χειρόφρενο και το αμάξι σταμάτησε σ ένα δέντρο. Άρχισα να τρέχω και έφτασα σε μια πολυκατοικία και χτυπούσα όλα τα κουδούνια και φώναζα ότι σκότωσαν το φίλο μου. Όταν βρήκα βοήθεια πήγαμε στον Νικήτα. Ανέπνεε ακόμα», είπε.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του νεαρού που μόλις ήρθε αντιμέτωπος με τον κατηγορούμενο τον αποκάλεσε «απόβρασμα».

Για τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δράστης της δολοφονίας. «Η αστυνομία χρησιμοποίησε σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό του 2004, με καθυστέρηση μεν, αλλά χωρίς αμφισβήτηση. Ο δράστης ήταν ηδονοβλεψίας. Είτε μόνος είτε με παρέα. Στο Λυκαβηττό συχνάζουν δεκάδες ανώμαλοι. Μπορεί να είδαν άλλους. Ο κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί για όλο τον ποινικό κώδικα. Κυρίως για ληστείες και βιασμούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρήστος Γκίλης δρακος των ασανσερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ