Ο Μακρόν «τρόλαρε» τον Τραμπ για την απόφασή του για το κλίμα - iefimerida.gr

Ο Μακρόν «τρόλαρε» τον Τραμπ για την απόφασή του για το κλίμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρησιμοποιώντας ένα αγαπημένο σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ ("Make America Great Again") ο Εμμανουέλ Μακρόν τρόλαρε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την απόφασή του να αποσύρει τη χώρα του απ’ τη Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα.

Σε δήλωσή του αργά χθες το βράδυ και μ’ ένα tweet ο Μακρόν κάλεσε τον κόσμο να «κάνει ξανά μεγάλο τον πλανήτη μας»

We all share the same responsibility: make our planet great again. pic.twitter.com/IIWmLEtmxj

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε επίσης την πρόσκληση που είχε απευθύνει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας προς τους Αμερικανούς επιστήμονες να μετακομίσουν στη Γαλλία για να συνεχίσουν απερίσπαστα την έρευνά τους για την κλιματική αλλαγή.

«Απόψε οι ΗΠΑ έστρεψαν την πλάτη τους στον κόσμο», είπε ο Μακρόν. «Αλλά η Γαλλία δεν θα στρέψει την πλάτη της στους Αμερικανούς.»

Ο Μακρόν χτίζει προφίλ ισχυρού ηγέτη και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ μπαίνει στο στόχαστρό του.

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος έσφιξε τόσο δυνατά το χέρι του Αμερικανού ομολόγου του ώστε «άσπρισαν οι αθρώσεις τους», όπως μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ. Μάλιστα του κράτησε το χέρι όταν ο Τραμπ προσπάθησε δύο φορές να το τραβήξει. Αλλά υπήρξε και συνέχεια αργότερα, όταν ο Μακρόν φάνηκε να σνομπάρει τον Τραμπ προκειμένου να αγκαλιάσει θερμά την Άνγκελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ