«Goodbye America»: Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation για τον Τραμπ και το κλίμα - iefimerida.gr

«Goodbye America»: Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation για τον Τραμπ και το κλίμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Goodbye America» - «Αντίο Αμερική» αναφωνεί η Liberation σχολιάζοντας μ’ ένα κάτι παραπάνω από εύγλωττο πρωτοσέλιδο την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.

Ο πηχυαίος τίτλος είναι απλωμένος πάνω σε μαύρο φόντο, στο χρώμα του πετρελαίου, που κατακλύζει τη σελίδα και τη λέξη «Αμερική». Τα συμφέροντα των πετρελαϊκών κολοσσών επικράτησαν της κοινής λογικής.

«Goodbye America»: Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation για τον Τραμπ και το κλίμα | iefimerida.gr 0


Η γαλλική εφημερίδα κάνει λόγο για «ιστορικό λάθος» και «διεθνή ντροπή». Και σχολιάζει: «Η έξοδος απ’ τη συμφωνία είναι μια νίκη για το πιο άγριο λόμπι της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων. Και τον εθνικιστή της alt-right Στιβ Μπάνον, σύμβουλο στρατηγικής του Τραμπ, αλλά και τον Σκότ Προύιτ, διευθυντή της αποδεκατισμένης από άνευ προηγουμένοου χτυπήματα Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος... Τις τελευταίες ημέρες ισχυρές προσωπικότητες υπέρ της Συμφωνίας των Παρισίων κινητοποιήθηκαν για να μεταπείσουν τον Τραμπ.... Αλλά μάταια.»


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ