Πατούλης: Ελπίζω ο Τσίπρας να τηρήσει τη δέσμευσή του και να τελειώνει με το «παλιό» - iefimerida.gr

Πατούλης: Ελπίζω ο Τσίπρας να τηρήσει τη δέσμευσή του και να τελειώνει με το «παλιό»

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ελπίδα, οι ανακοινώσεις Τσίπρα στο υπουργείο Εσωτερικών, «να αποτελέσουν την ευκαιρία για να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές» εξέφρασε με ανακοίνωσή του Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ο Γιώργος Πατούλης αναφέρει ακόμα ότι ελπίζει να «ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τη μεταρρύθμιση του κράτους και της αυτοδιοίκησης» ενώ τόνισε οτι τα όσα είπε ο πρωθυπουργός «ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας όσον αφορά το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης που πρέπει να γίνει» στο θεσμό.

Κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα δε, να γίνει πράξη η δήλωσή του, ότι δηλαδή «τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά».

Σε αυτό το σημείο μάλιστα, συνέχισε την αντιδικία, που εδώ και καιρό έχει με τον Πάνο Σκουρλέτη λέγοντας ότι «Μέχρι σήμερα η συμπεριφορά του κ. Σκουρλέτη απέναντι στην ΚΕΔΕ και οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί του απέναντι στους αιρετούς δημάρχους, είναι μια “συμπεριφορά από τα παλιά”. Δεν είμαστε ούτε “βλαχοδήμαρχοι”, ούτε “αφελείς”, ούτε “πασάδες στα Γιάννενα”».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού προκύπτει ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση για να επιλύσει το πρόβλημα των συμβασιούχων, είχε πολλά νομοτεχνικά και συνταγματικά κενά» καθώς και ότι «τίθεται ως προτεραιότητα στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η εφαρμογή της απλής αναλογικής από τις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Αντίθετα, για την ΚΕΔΕ, σημειώνει πως «η αλλαγή του εκλογικού συστήματος δεν είναι προτεραιότητα αλλά η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων, η οικονομική και λειτουργική τους αυτοτέλεια».

Στη δήλωσή του υπενθυμίζει ακόμα ότι η ΚΕΔΕ «έχει παρουσιάσει αναλυτικές, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές προτάσεις» τόσο για την αλλαγή του Καλλικράτη, όσο και για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρα μας και την ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πατούλης ΟΤΑ Τσίπρας ΥΠΕΣ Σκουρλέτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ