Σόιμπλε: Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φορτώνει το βάρος στους αδύνατους - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φορτώνει το βάρος στους αδύνατους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέδριο για την Ευρώπη αναφέρθηκε και στο ελληνικό ζήτημα.

Ενδεικτικά των τοποθετήσεων του κ.Σόιμπλε ήταν τα tweet του ανταποκριτή της ΕΡΤ Γιώργου Παππά, στα οποία αναφέρει χαρακτηριστικά τα λόγια του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών. «Έγιναν βήματα προόδου, αλλά η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φορτώνει το βάρος στους αδύνατους» και συμπλήρωσε «Ο Τσίπρας υποσχέθηκε να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές. Τίποτα όμως δεν έγινε».

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, ο Βόλφγκανγκ Σοιμπλε είχε δηλώσει «μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα», υπό τη σκιά πληροφοριών που θέλουν το Βερολίνο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να πιέζουν για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και μετάθεση των ουσιαστικών αποφάσεων για το χρέος.

Σόιμπλε: Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φορτώνει το βάρος στους αδύνατους | iefimerida.gr 0

Τι είπε για την οικονομία της Γερμανίας
Η ισοτιμία του ευρώ είναι πολύ χαμηλή για την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας και το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας θα ήταν το μισό χωρίς τη χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
«Επιπλέον, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μας, που είναι στην ουσία η πηγή μιας διεθνούς συζήτησης, έχει να κάνει με τη συναλλαγματική ισοτιμία που είναι πολύ χαμηλή για την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέδριο για την Ευρώπη.
«Για τη συνολική ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης, ίσως είναι εντάξει», δήλωσε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ επίσης αυξάνεται.
«Με μια συναλλαγματική ισοτιμία, όπως είχαμε πριν την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, το πλεόνασμα στο γερμανικό ισοζύγιο θα ήταν το μισό», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.
Πρόσθεσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δικαίως υποστηρίζει ότι η Γερμανία πρέπει να επενδύσει περισσότερα. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη κρατικών πόρων στη Γερμανία για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, αλλά τα προβλήματα στις δυνατότητες σχεδιασμού, για παράδειγμα, στον κατασκευαστικό κλάδο, δήλωσε ο Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνέδριο ευρώπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ