Δριμύ κατηγορώ Αλαφούζου σε Σαββίδη: Αντιμετωπίζουμε ξενόφερτο κίνδυνο - iefimerida.gr

Δριμύ κατηγορώ Αλαφούζου σε Σαββίδη: Αντιμετωπίζουμε ξενόφερτο κίνδυνο

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη και την κυβέρνηση έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, μετά τη λήξη του ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον ΠΑΟ.

«Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Θεσσαλονίκη γιατί και η μητέρα μου είναι από εκεί, είμαι μισός-μισός, ο πατέρας μου από την Σαντορίνη, η μητέρα μου από την Θεσσαλονίκη. Εκπλήσσομαι πραγματικά με τους υπαινιγμούς του κ. Σαββίδη περί ασφαλείας, ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι πιστεύει στους νόμους και ακολουθεί πάντα τις προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες. Ο ΠΑΟΚ έκλεψε φέτος το Κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα, πήρε τη θέση που θα έπρεπε να έχουμε πάρει εμείς.

Ο κ. Ίβιτς έπαιξε θέατρο σε σχέση με τον τραυματισμό του, το γνωρίζουμε γιατί μιλήσαμε με τους γιατρούς του Ευαγγελισμού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δικογραφία σε εξέλιξη, γιατί άνθρωποι του ΠΑΟΚ άσκησαν βία εναντίων άλλων ομάδων προκειμένου να πάρουν αποτελέσματα. Εκπλήσσομαι με τις δηλώσεις Σαββίδη, για αυτό σας πήρα τηλέφωνο, είναι ασφαλώς καταδικαστέο το κουτάκι που πετάχτηκε στον Ίβιτς, για αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τον ένοχο, αλλά η Αθλητική Δικαιοσύνη μας τιμώρησε τελικά με τη μέγιστη δυνατή ποινή.

Αυτό είναι ένα μόνιμο πράγμα που συμβαίνει και οφείλεται στο ότι εμείς δεν έχουμε σχέσεις με την ΕΠΟ και την Αθλητική Δικαιοσύνη σε αντίθεση με τους άλλους. Σήμερα δώσαμε το τελευταίο παιχνίδι για τα Play Offs χωρίς να γνωρίζουμε τις τιμωρίες για τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι πρόκληση αυτό που συμβαίνει και έχουμε δώσει ήδη εντολές στη νομική υπηρεσία μας να δει αν μπορεί να κινηθεί κατά των Αθλητικών Δικαστών. Δεν μας νοιάζει τι θα μας κάνουνε, εγώ δεν θα εγκαταλείψω τον Παναθηναϊκό αλλά θα πάρω μια θέση λίγο πιο πίσω και θα ασχοληθώ με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια τόνισε πως πρόθεσή του είναι να ασχοληθεί με τη διαφθορά και άφησε αιχμές για το ρόλο του Ιβάν Σαββίδη σε διαδικασίες όπως οι τηλεοπτικές άδειες, αλλά και η σχέση του με την κυβέρνηση. «Έχω ηττηθεί στην προσπάθεια μου να νικήσουμε τη διαφθορά και να μπουν κανόνες στον ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν εγκαταλείπω τον Παναθηναϊκό. Προτιμώ να πάρω μια θέση πιο πίσω και να ασχοληθώ με τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε έναν καινούριο μεγάλο κίνδυνο, που είναι ξενόφερτος και χρησιμοποιεί μεθόδους που δεν έχουμε ξαναδεί. Υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Σαββίδη που βγαίνει και λέει ότι ‘είμαι λαγός’.

Δεν ξέρω από που ξεκινά και πού τελειώνει και γιατί έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ποδόσφαιρο και δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα, παρά μόνο λόγια. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη σχέση με τον κ. Σαββίδη αν μιλούσε ελληνικά. Δεν ξέρω γιατί κόπτεται τόσο πολύ για τον ελληνισμό. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει, να δημιουργήσει κόμμα;».

Σαββίδης: Δεχόμασταν απειλές, σκεφτόμουν να βγάλω την ομάδα από τα πλέι οφ
Από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε σε βαρίες καταγγελίες και άφησε πολλές αιχμές στη δική του δήλωση.

«Κάποια πράγματα δεν τα κάναμε καλά. Κατά πάσα πιθανότητα οι ποδοσφαιριστές είχαν μπει σε μια φάση συναισθηματικής κενότητας, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θα σταλούν και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μετά από το κύπελλο ουσιαστικά όλοι βρίσκοταν στην κατάσταση απειλών σωματικής βίας. Και μάλιστα είχαν περάσει σκέψεις να βγάλω την ομάδα από τα playoffs» τόνισε σε σχόλιο του σε ΕΡΤ και Nova ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και πρόσθεσε:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πληγώθηκαν με εμάς. Δεν πέταξα εγώ την μπύρα, ούτε σταμάτησα το ματς. Στο γήπεδο του Παναθηναϊκού έγιναν όλα αυτά. Εμένα μου αρέσει η μάχη και που όλες οι Αθηναϊκές ομάδες ενώθηκαν εναντίον μου. Το πράσινο, το κόκκινο, το κίτρινο ενώθηκαν. Ας κάνουν κοκτέιλ με τα χρώματά τους. Εγώ μπορώ να προστατέψω τους ανθρώπους μου αν δεν μπορεί η πολιτεία. Να σταματήσετε να απειλείτε τους ανθρώπους μου. Με πλησιάζουν και μου λένε έχουμε γυναίκες και παιδιά. Υπήρχε ψυχολογική πίεση στον ΠΑΟΚ. Εγώ όταν το γήπεδο δεν είναι σωστό δεν το δικαιολογώ, αλλά τους ανθρώπους δεν μπορεί να τους απειλείς και να συμπεριφέρεσαι έτσι».

Όταν ρωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί που τον απειλούν επισήμανε: «Τα όργανα που ασχολούνται με αυτά τα θέματα γνωρίζουν τα ονόματα. Δε θέλω να εκλαμβάνεται ως φόβος, ότι φοβάμαι κάτι. Όταν σε παίρνουν τηλέφωνο και σε απειλούνε είσαι κάτω από ψυχολογική βία.

Για αυτό υπάρχουν επίσημα όργανα που πρέπει να ερευνήσουν για το αν είναι πραγματικές απειλές. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι νομίζουν ότι έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Αλλά ακόμη και αν είχα. Είμαι Έλληνας πολίτης με περιορισμένα δικαιώματα; Τι ανοησίες είναι αυτές;

Ταυτόχρονα λέω, ειλικρινέστατα, εγώ δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα, δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες, παθιάζομαι με τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και του ποντιακού Ελληνισμού. Θα κάνω τα πάντα για να ανεβάσω ψηλότερα τον ΠΑΟΚ και τον ποντιακό Ελληνισμό». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις μεταγραφές: «Σαφώς θα υπάρχουν μεταγραφές. Εγώ δεν έχω άλλη επιλογή, εκτός από το να ανεβάσω το επαγγελματικό επίπεδο της ομάδας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ