Ο συγγραφέας M. J. Arlidge έρχεται στo Public - iefimerida.gr

Ο συγγραφέας M. J. Arlidge έρχεται στo Public

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Public και οι εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τον Άγγλο συγγραφέα M. J. Arlidge, δημιουργό της επιτυχημένης σειράς βιβλίων με ηρωίδα την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις.

Ο M. J Arlidge, επιτυχημένος παραγωγός αστυνομικών σειρών για την τηλεόραση στην πατρίδα του, έγινε ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα με το πρώτο του μυθιστόρημα «Α μπε μπα μπλομ» που κυκλοφόρησε πριν δυο χρόνια από τις εκδόσεις Διόπτρα και εντυπωσίασε όλους τους φίλους του αστυνομικού. Το «Α μπε μπα μπλομ» είναι ένα δυνατό θρίλερ με πρωταγωνίστρια την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις, μια ευφυή αστυνομικό με σκοτεινό παρελθόν που δεν διστάζει να αναλάβει τις πιο δύσκολες υποθέσεις και να έρθει αντιμέτωπη με όλη τη φρίκη και τη διαστροφή που μπορεί να κρύβει το μυαλό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Η πρώτη ιστορία ξεκινάει με τη νεαρή Έιμι να σκοτώνει τον σύζυγό της Σαμ μέσα σε μια πισίνα καταδύσεων. Όταν τη συλλαμβάνουν σε κατάσταση σοκ εξομολογείται ότι είναι και οι δύο θύματα, καθώς μια γυναίκα τους κρατούσε φυλακισμένους θέτοντάς τους το δίλημμα να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν. Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Γύρω γύρω όλοι» η Έλεν έρχεται αντιμέτωπη με έναν άντρα που συνηθίζει να δολοφονεί άντρες που επισκέπτονται γυναίκες σε κακόφημες περιοχές της πόλης και στη συνέχεια στέλνει τις ξεριζωμένες καρδιές των θυμάτων του στις οικογένειές τους.

Ο συγγραφέας M. J. Arlidge έρχεται στo Public  | iefimerida.gr 0

Τα αστυνομικά θρίλερ που υπογράφει ο J. M. Arldige είναι γραμμένα σε γρήγορο κινηματογραφικό ρυθμό, με μικρά κεφάλαια και πολλές εναλλαγές προσώπων, τόπων και σκηνικών. Κύρια χαρακτηριστικά της σειράς, πέρα από την αγωνία και τις ανατροπές, είναι οι καλοσχεδιασμένοι πολυδιάστατοι χαρακτήρες. Η Έλεν είναι μια ευφυής αστυνομικός αλλά οι δολοφόνοι που κυνηγάει δεν είναι λιγότερο έξυπνοι και πολυμήχανοι –συχνά αποδεικνύονται εξυπνότεροι από την ίδια. Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι δεν έχει πάντοτε το αναμενόμενο αποτέλεσμα στις ιστορίες του Arlidge, ενώ οι γραμμές ανάμεσα στο καλό και στο κακό είναι θολές. Οι ρόλοι αλλάζουν και τίποτε δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται.

Ο συγγραφέας M. J. Arlidge έρχεται στo Public  | iefimerida.gr 1

Τα βιβλία της αστυνομικής σειράς του J. M. Arlidge είναι: «Α μπε μπα μπλομ», «Γύρω γύρω όλοι», «Το σπίτι με τις κούκλες», «Αν σε πιάσω καίγεσαι» και το πιο πρόσφατο «Στο στόμα του λύκου». Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Public Συντάγματος, Αθήνα

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στις 7 το βράδυ, ο συγγραφέας M. J. Arlidge θα μιλήσει για τa βιβλία του με τον δημοσιογράφο Κώστα Στοφόρο.

Public Τσιμισκή, Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 7 το βράδυ, ο συγγραφέας M. J. Arlidge θα μιλήσει για τa βιβλία του με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συγγραφεάς Arlidge public
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ