Το FBI ετοιμάζει σχέδια παρακολούθησης των social media - iefimerida.gr

Το FBI ετοιμάζει σχέδια παρακολούθησης των social media

social media
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται πως το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας των ΗΠΑ, το γνωστό σε όλους FBI, ετοιμάζεται να θέσει υπο παρακολούθηση τα social media ώστε να ελέγξει τον αντίκτυπο που έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά από έγγραφο που διέρρευσε και όπου το FBI ζητά από εταιρείες να δημιουργήσουν ένα σύστημα παρακολούθησης των social media. Το FBI επιθυμεί το σύστημα αυτό να μπορεί να συλλέξει πληροφορίες από το δημόσιο υλικό που υπάρχει στο Facebook, το Τwitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα, με σκοπό να μπορεί να στοχεύσει «σε συγκεκριμένες ομάδες χρηστών ή και μεμονωμένα άτομα».

Στόχος είναι να μπορούν να εντοπιστούν μελλοντικοί τρομοκράτες και εγκληματίες και μέσα από την δημόσια παρουσία τους στα κοινωνικά δίκτυα να μπορούν να καταγράψουν τις κινήσεις, τις σκέψεις και πιθανόν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η κίνηση του FBI έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις καθώς οργανώσεις επισημαίνουν την ανάγκη της προάσπισης της ελευθερίας της έκφρασης ενώ τονίζουν πως η «αίσθηση ελευθερίας» των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα είναι αυτή που έχει δημιουργήσει όλη αυτή τη δυναμική και τυχόν παρακολούθησή της ή περιορισμός της θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμεί το Ομοσπονδιακό Γραφείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ