ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Μάικ Ντάμπκι - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Μάικ Ντάμπκι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μόλις τρεις μήνες στο πόστο του ο Μάικ Ντάμπκι παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου στην πρώτη, πιθανώς, μιας σειράς αλλαγών στο ανώτερο προσωπικό του προέδρου Τραμπ καθώς κλιμακώνεται το σκάνδαλο με τη Ρωσία.

Ο Ντάμπκι υπέβαλε την παραίτησή του στις 18 Μαίου, αλλά προσφέρθηκε να παραμείνει για λίγες μέρες για να βοηθήσει στον επικοινωνιακό χειρισμό της πρώτης περιοδείας του Ντόναλντ Τραμπ στο εξωτερικό και εκείνος το αποδέχθηκε.

Στους τρεις μήνες που συμπλήρωσε στο πόστο του ο Ντάμπκι συνεργάστηκε στενά με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, ενώ εργάστηκε παρασκηνιακά για την χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής και τον χειρισμό θεμάτων όπως η «καρατόμηση» του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ καθώς και την προβολή των πολιτικών της κυβέρνησης και άλλων πρωτοβουλιών.

Όμως δέχθηκε σφοδρά πυρά -τόσο ο ίδιος όσο και ο Σπάισερ- από τον Τραμπ και πολλούς ανώτερους αξιωματούχους στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, οι οποίοι θεωρούν ότι οι δύο άνδρες δεν πρόσφεραν τις καλύτερες υπηρεσίες στον πρόεδρο, ειδικά στον απόηχο της αποπομπής του Κόμεϊ.

Ο Ντάμπκι ήταν ένα νέο πρόσωπο στο Λευκό Οίκο του Τραμπ, όπου «τον κύριο λόγο για την ανέλιξη παίζουν οι προσωπικές σχέσεις και η εγγύτητα με τον πρόεδρο», όπως σχολιάζουν αμερικανικά ΜΜΕ. Διορίστηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, λίγες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, και πάσχισε να οικοδομήσει συμμαχίες με το ανώτερο προσωπικό.

Ο Ντάμπκι διετέλεσε στο παρελθόν υπεύθυνος χάραξης στρατηγικής των Ρεπουμπλικανών. Ίδρυσε την Crossroads Media και τον συνέδεαν μακροί δεσμοί με πρόσωπα του κομματικού κατεστημένου, περιλαμβανομένου του Καρλ Ρόουβ. «στρατηγικού νου» του Τζορτζ Μπους του νεώτερου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ