Και ξαφνικά, σενάρια για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το χρέος - iefimerida.gr

Και ξαφνικά, σενάρια για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και ξαφνικά, προέκυψαν σενάρια για Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στο θέμα της διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση.

Ολα φαίνεται να ξεκίνησαν από την πρόταση που έριξε στο τραπέζι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας ότι θα περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει με Σόιμπλε και Μέρκελ για να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για συνεννόηση και συμβούλιο αρχηγών.

Ωστόσο το θέμα φαίνεται να ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα διαψεύδεται από κυβερνητικές πηγές.

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «φρένο στα σενάρια περί Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών-τουλάχιστον στην παρούσα φάση- βάζει το Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας ωστόσο ότι η μάχη απομείωσης του χρέους είναι εθνικού χαρακτήρα».

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές: «Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος οτι η μάχη για την απομείωση είναι εθνικού χαρακτήρα».
Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν «σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών».

ΝΔ για Παπαδημούλη: Με τις δηλώσεις του ξεπερνά κάθε όριο αυτογελοιοποίησης
Αμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση που έριξε στο τραπέζι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης».
Τα παραπάνω απαντούν κύκλοι της ΝΔ με αφορμή της δηλώσεις που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον επικεφαλής της ευρωομάδας του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη για το θέμα του χρέους, σχολίαζαν την επίμαχη διαρροή ως εξής : «Είναι φανερό ότι η ΝΔ παραμένει στο δρόμο της μηδενιστικής αντιπολίτευσης».

Αγνοια και στα άλλα κόμματα
Ανώτατο στέλεχος κόμματος της αντιπολίτευσης σε επικοινωνία που είχε με το iefimerida τόνισε πως δεν έχει τεθεί ποτέ ζήτημα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και πως πρώτη φορά έγινε γνωστό σήμερα μετά τις δηλώσεις Παπαδημούλη και τη διάψευση από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ