Aνάμεσα σε σκορπιούς μένουν πρόσφυγες σε καταυλισμό στα Γιάννενα [εικόνες] - iefimerida.gr

Aνάμεσα σε σκορπιούς μένουν πρόσφυγες σε καταυλισμό στα Γιάννενα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολες συνθήκες βιώνουν πρόσφυγες που διαβιούν στις εγκαταστάσεις της Αγίας Ελένης της παιδόπολης Ιωαννίων.

Πρόκειται για 140 πρόσφυγες προερχόμενους από τα νησία του Βορείου Αιγαίου οι οποίοι στις αρχές του μήνα εγκαταστάθηκαν στο συγκεκριμένο καταυλισμό.

Ωστόσο, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στον καταυλισμό και στις συνθήκες διαβίωσης είναι αρκετά.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ είχε σημειώσει πως πρόκειται για ένα χώρο ασφαλή ,υπογραμμίζοντας πως πριν τα εγκαίνια είχαν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να καταστήσουν ένα χώρο ασφαλή.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κάνουν φωτογραφίες με σκορπιούς που η περισυλλογή τους έχει γίνει από τον χώρο που μένουν οι πρόσφυγες.

Παράλληλα οι ευρισκόμενοι εκεί εκφράζουν πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες για την αδυναμία πρόσβασης σε γιατρούς και δικηγόρους ,αφού δεν υπάρχουν εθελοντές,ενώ μόνο μια ΜΚΟ δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο καταυλισμό.

Aνάμεσα σε σκορπιούς μένουν πρόσφυγες σε καταυλισμό στα Γιάννενα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πηγή: epirus-tv-news.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκοπιι Γιάννενα καταυλισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ