ΗΠΑ: Ο γαμπρός του Τραμπ καταθέτει στο Κογκρέσο για τις επαφές με τη Ρωσία - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ο γαμπρός του Τραμπ καταθέτει στο Κογκρέσο για τις επαφές με τη Ρωσία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι ρόλο παίζει άραγε ο Τζάρεντ Κούσνερ στην υπόθεση της Ρωσίας;

Το ερώτημα απασχολεί τα αμερικανικά ΜΜΕ ειδικά από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ είναι «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε το Σαββατοκύριακο να υπερασπιστεί τον σύμβουλό του. «Του έχω πλήρη εμπιστοσύνη. Ο Τζάρεντ κάνει πολύ καλή δουλειά γι ατη χώρα. Όλοι τον σέβονται και εργάζεται σε projects που θα επιτρέψουν στη χώρα να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια δολάρια», είπε στους New York Times. Τώρα κατά πόσον η δήλωση στήριξης απ’ τον πεθερό θα βοηθήσει τον γαμπρό είναι ένα άλλο θέμα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ θα αρχίσει από σήμερα την κατάθεσή του στις επιτροπές μυστικών υπηρεσιών του Κογκρέσου απαντώντας στις αιτιάσεις εναντίον για τις καταγγελλόμενες σχέσεις συμβούλων της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ με τη Ρωσία. Ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση θα το καταθέσει στο Κογκρέσο, είπε η δικηγόρος του.

Ο Κούσνερ βρίσκεται στριμωγμένος στη γωνία ειδικά μετά τις αποκαλύψεις της Washington Post, η οποία -επικαλούμενη πηγές των μυστικών υπηρεσιών- έγραψε ότι ο 36χρονος σύζυγος της Ιβάνκα κατέβαλε προσπάθειες στο διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογική νίκη μέχρι την ορκωμοσία του πεθερού να ανοίξει με το Κρεμλίνο έναν μυστικό δίαυλο επικοινωνίας. Στις αρχές Δεκεμβρίου σε μια συνάντησή του με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, ο Κούσνερ φέρεται να πρότεινε να χρησιμοποιηθούν μάλιστα για το σκοπό αυτό οι εγκαταστάσεις ρωσικών προξενικών αρχών στις ΗΠΑ, ώστε να μην υποκλέπτονται οι συνομιλίες απ’ τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Στη συνάντηση εκείνη φέρεται να συμμετείχε και ο Μάικλ Φλιν, ο οποίος αναγκάστηκε τον Φεβρουάριο να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, όταν αποκαλύφθηκε ότι απέκρυψε τις επαφές που είχε με τον Κίσλιακ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ