Οι Εργατικοί πλησιάζουν τους Τόρηδες – Στις έξι μονάδες η διαφορά - iefimerida.gr

Οι Εργατικοί πλησιάζουν τους Τόρηδες – Στις έξι μονάδες η διαφορά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν συνεχίζουν να ψαλιδίζουν τη διαφορά που τους χωρίζει απ’ τους Συντηρητικούς της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Η σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Survation για λογαριασμό της εκπομπής Good Morning Britain του ITV φέρνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 37%, τρεις μονάδες πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις έξι μονάδες πίσω απ’ τους Τόρηδες, που παραμένουν στο 43%.

Οι Φιλελεύθεροι εξασφαλίζουν ένα ποσοστό 8%, ενώ το ευρωσκεπτικιστικό Ukip παραμένει στο 4%. Το SNP υποχωρεί κατά μία μονάδα στο 2%, όπως και οι Πράσινοι στο 1%.

Η Τερέζα Μέι με 53% εξακολουθεί να προηγείται ως καταλληλότερη πρωθυπουργός, αλλά η υποστήριξη προς τον Κόρμπιν ανεβαίνει στο 30%, εννέα μονάδες πάνω σε σχέση με σφυγμομέτρηση του ίδιου ινστιτούτου της 6ης Μαϊου.

Η τηλεφωνική αυτή δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε στις 26 και 27 Μαϊου.

Μια άλλη σφυγμομέτρηση της YouGov διαπίστωσε ότι αυξάνει το προβάδισμα των Εργατικών στις ηλικίες κάτω των 50, ενώ στους ψηφοφόρους κάτω των 25 ετών το κόμμα του Κόρμπιν έχει προβάδισμα 57 μονάδων έναντι 28 που είχε λίγο μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών τον περασμένο Απρίλιο.

Στη σφυγμομέτρηση αυτή που δημοσίευσαν οι Sunday Times το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έπεσε στις επτά μονάδες σ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες. Από τους ψηφοφόρους ηλικίας 18-24 ετών μόλις το 12% είπε ότι θα ψηφίσει τους Τόρηδες, έναντι 69% που θέλουν να στείλουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν στη Ντάουνινγκ Στριτ. Ενώ στην ηλικιακή ομάδα 25-49 ετών το 44% υποστηρίζει τους Εργατικούς, ενώ το 34% τους Συντηρητικούς.

Το πρόβλημα, ωστόσο, για το κόμμα του Κόρμπιν, είναι ότι μόνον το 57% των ατόμων στις ηλικίες 18-24 και 25-49 είπαν ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες που προτιμούν Τόρηδες το ποσοστό αυτό κυμαίνεται μεταξύ 66-75%.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ