Ο Ντράγκι μίλησε γα τον Παπαδήμο: Ηταν εξαιρετικός αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Ο Ντράγκι μίλησε γα τον Παπαδήμο: Ηταν εξαιρετικός αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και πρωθυπουργός

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν «εξαιρετικός αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και πρωθυπουργός» αλλά και προσωπικός φίλος, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

«Εκ μέρους του προσωπικού και του ΔΣ της ΕΚΤ θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη συμπάθειά μου», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Εξάλλου απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου σχετικά με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών ανέφερε ότι έχει σημειωθεί «εξαιρετική πρόοδος» στον τραπεζικό τομέα και ειδικά η κεφαλοποίηση των τραπεζών είναι αυτή τη στιγμή «πολλαπλάσια» σε σχέση με πριν. Εντούτοις, σημείωσε, πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό κόκκινων δανείων που οφείλεται στην κρίση αλλά και στις προϋπάρχουσες αδυναμίες. Ο Μ. Ντράγκι υπογράμμισε, επίσης, ότι το ζήτημα των κόκκινων δανείων αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο της τρέχουσας αξιολόγησης και του τρέχοντος προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάριο Ντράγκι Λουκάς Παπαδήμος ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ