Συγκλονιστικό: Μουσουλμάνος στο Μάντσεστερ έδεσε τα μάτια του και περίμενε να τον αγκαλιάσουν [βίντεο] - iefimerida.gr

Συγκλονιστικό: Μουσουλμάνος στο Μάντσεστερ έδεσε τα μάτια του και περίμενε να τον αγκαλιάσουν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις λίγες ημέρες μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ, ένας νεαρός Μουσουλμάνος vlogger έδεσε τα μάτια του και στάθηκε σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης ζητώντας από τους περαστικούς να τον αγκαλιάσουν.

Ο Μπακτάς Νούρι, έδωσε τη δική του απάντηση στην τρομοκρατία. Άπλωσε τα χέρια του και ζητούσε από τους περαστικούς να τον αγκαλιάσουν, σε μία ένδειξη αγάπης και αλληλεγγύης ανθρώπων πέρα από προκαταλήψεις, θρησκείες, διαφορές.

Η αρχική αντίδραση των περαστικών ήταν δισταγμός, σύντομα όμως η πόλη έδειξε την ανθρώπινη πλευρά της και το βίντεο που προέκυψε είναι ιδιαίτερα συγκινητικό.

Ο Νούρι στεκόταν δίπλα σε μία επιγραφή που έλεγε «Είμαι μουσουλμάνος και σε εμπιστεύομαι. Εσύ με εμπιστεύεσαι αρκετά για να με αγκαλιάσεις;»

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο Youtube «The Life of Bako» οι περαστικό τον προσπερνούν αρχικά ώσπου ένας άνδρας σταματά και τον αγκαλιάζει εγκάρδια. Τότε όλα αλλάζουν.

«Καλέ άνθρωπε, δεν είσαι μόνος σου παιδί μου και μην σκεφτείς ότι είσαι στο περιθώριο» του είπε προκαλώντας συγκίνηση.
Στη συνέχεια μία γυναίκα ακολουθεί το παράδειγμά του, πλησιάζει τον νεαρό μουσουλμάνο και τον αγκαλιάζει. Σύντομα, περαστικοί όλων των ηλικιών προσφέρουν την αγκαλιά τους στα ορθάνοιχτα χέρια του νεαρού vlogger.

«Η δημιουργία αυτού του βίντεο ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία, η ζεστασιά και η αγάπη που αισθάνθηκα από όλες τις αγκαλιές ήταν πραγματικά ένα υπέροχο συναίσθημα» έγραψε ο Νούρι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ μάλιστα των Manchester Evening News, ο Νούρι είχε περάσει τις τελευταίες μέρες στο κέντρο του Μάντσεστερ προσπαθώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Περιγράφοντας την εμπειρία του είπε «Τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα ήταν αποκαρδιωτικά...αλλά από τη στιγμή που πήρα την πρώτη αγκαλιά μαζί με ένα γλυκό σχόλιο από ένας κύριο, αυτό με έκανε να αισθανθώ πολύ καλύτερα».

«Με κάθε αγκαλιά, τα σχόλια που λάμβανα ήταν απίστευτα. Μερικά προκαλούσαν δάκρυα και δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς από τη συμπεριφορά και τον τόνο τς φωνής όσων με αγκάλιασαν.

Αυτό έκανε την ημέρα μου όλο και καλύτερη. Δεν περίμενα να έρθουν τόσοι άνθρωποι και να με αγκαλιάσουν. Πόσο μάλλον να μου δώσουν τόσο θετικά μηνύματα. Aλλά ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου» είπε ο Νούρι στο Manchester Evening News.

Ο ίδιος ελπίζει ότι με το βίντεο του αυτό θα δείξει στον κόσμο ότι οι απλές πράξεις ανθρωπιάς μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ενώσουν τις κοινωνίες της πόλης.

Πρόσθεσε δε «Αν είσαι μουσουλμάνος και να ζεις στο Μάντσεστερ, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που απλά θα παλεύουν να σε κρίνουν από τη θρησκεία σου.

Οι μουσουλμάνοι συνήθως αντιπροσωπεύονται από τους τρομοκράτες. Συχνά όταν βλέπω σχόλια στα social media όταν συμβαίνει ένα τραγικό γεγονός προσπαθώ να το αγνοήσω, παρά το γεγονός ότι πραγματικά με επηρεάζει. Αλλά μετά το πρόσφατο περιστατικό στο Μάντσεστερ, με επηρέασε πάρα πολύ. Τέτοιο έγκλημα μίσους και σχόλια απίστευτου μίσους επίσης, σε όλον τον κόσμο και στις ειδήσεις. Αυτό με πλήγωσε απίστευτα».

Ο νεαρός Νούρι ωστόσο εκτός από αγκαλιές απέσπασε και σχόλια αγάπης στο διαδίκτυο με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, την ανθρωπιά αλλά και τη συμπαράστασή τους σε αυτή την υπέροχη προσπάθειά του.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους ρατσιστές να το χρησιμοποιήσουν αυτό. Δε θα επιτρέψουμε σε τρομοκράτες και ρατσιστές να κερδίσουν» ήταν ένα μόνο από τα σπουδαία μηνύματα που έλαβε.

Συγκλονιστικό: Μουσουλμάνος στο Μάντσεστερ έδεσε τα μάτια του και περίμενε να τον αγκαλιάσουν [βίντεο]  | iefimerida.gr 0
Συγκλονιστικό: Μουσουλμάνος στο Μάντσεστερ έδεσε τα μάτια του και περίμενε να τον αγκαλιάσουν [βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Συγκλονιστικό: Μουσουλμάνος στο Μάντσεστερ έδεσε τα μάτια του και περίμενε να τον αγκαλιάσουν [βίντεο]  | iefimerida.gr 2
Συγκλονιστικό: Μουσουλμάνος στο Μάντσεστερ έδεσε τα μάτια του και περίμενε να τον αγκαλιάσουν [βίντεο]  | iefimerida.gr 3
Συγκλονιστικό: Μουσουλμάνος στο Μάντσεστερ έδεσε τα μάτια του και περίμενε να τον αγκαλιάσουν [βίντεο]  | iefimerida.gr 4
Συγκλονιστικό: Μουσουλμάνος στο Μάντσεστερ έδεσε τα μάτια του και περίμενε να τον αγκαλιάσουν [βίντεο]  | iefimerida.gr 5
Συγκλονιστικό: Μουσουλμάνος στο Μάντσεστερ έδεσε τα μάτια του και περίμενε να τον αγκαλιάσουν [βίντεο]  | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάντεστερ μουσουλμάνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ