Δείτε πώς γίνεται το εντυπωσιακό μακιγιάζ καμπούκι της Μαντάμα Μπαττερφλάι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Δείτε πώς γίνεται το εντυπωσιακό μακιγιάζ καμπούκι της Μαντάμα Μπαττερφλάι [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαιτητικό μακιγιάζ, περούκες, μάσκες, πλούσια κιμονό και οι πρόβες συνεχίζονται λίγο πριν ηχήσει το τρίτο κουδούνι στο Ηρώδειο.

Διάσημη για τις υπέροχες άριες, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της, η Μαντάμα Μπαττερφλάι, συγκινεί διαχρονικά και προκαλεί έντονα συναισθήματα.

Με αυτό το εμβληματικό έργο η Λυρική κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 31 Μαΐου στο Ηρώδειο με την πρώτη της καλοκαιρινή παραγωγή σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια Ούγκο ντε Άνα.

Δείτε πώς γίνεται το εντυπωσιακό μακιγιάζ καμπούκι της Μαντάμα Μπαττερφλάι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Η παράσταση του Ντε Άνα, η ο οποία πρωτοπαρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στο Ηρώδειο το 2013, εστιάζει στις διαφορές μεταξύ αμερικάνικης και ιαπωνικής κουλτούρας, και στη συναισθηματική ένταση της δραματικής ηρωίδας, μέσα από μια διαχρονική σκηνοθετική άποψη με αναφορές σε συμβολικές εικόνες των δύο πολιτισμών.

Δείτε πώς γίνεται το εντυπωσιακό μακιγιάζ καμπούκι της Μαντάμα Μπαττερφλάι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Δείτε πώς γίνεται το εντυπωσιακό μακιγιάζ καμπούκι της Μαντάμα Μπαττερφλάι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2
Δείτε πώς γίνεται το εντυπωσιακό μακιγιάζ καμπούκι της Μαντάμα Μπαττερφλάι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Επιρροές από το θέατρο καμπούκι

Τα λιτά, ιαπωνικής αισθητικής σκηνικά σε συνδυασμό με τις προβολές δίνουν μια κινηματογραφική διάσταση στην παράσταση, ενώ τα πολύχρωμα εντυπωσιακά αυθεντικά γιαπωνέζικα κιμονό και η κινησιολογία πρωταγωνιστών και χορωδίας έχουν επιρροές από το θέατρο καμπούκι.


Η ιστορία

Η υπόθεση της όπερας αφορά το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο αξιωματικός επιστρέφει με την Αμερικανίδα σύζυγό του στην Ιαπωνία, μαθαίνοντας ότι έχει αποκτήσει γιο από τη
Μπαττερφλάι.
Εκείνη δέχεται να παραδώσει το παιδί μονάχα στον ίδιο τον Πίνκερτον και στη συνέχεια αυτοκτονεί.

Ο αρχιμουσικός της ΕΛΣ, Λουκάς Καρυτινός, θα διευθύνει την παραγωγή, ενώ τη Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Δείτε πώς γίνεται το εντυπωσιακό μακιγιάζ καμπούκι της Μαντάμα Μπαττερφλάι [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 4

Στον ιδιαιτέρως απαιτητικό ρόλο του τίτλου θα απολαύσουμε την σπουδαία υψίφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Τσέλια Κοστέα, στην πρώτη διανομή.
Η Κοστέα, έχει διακριθεί στον ρόλο της Μπαττερφλάι σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές για τις σπουδαίες ερμηνείες της.

Η διακεκριμένη κορεάτισα σοπράνο Σάε-Κιουνγκ Ριμ, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε κορυφαία λυρικά θέατρα, όπως η Κρατική Όπερα της Βιέννης, η Αρένα της Βερόνας, η Όπερα της Ουάσινγκτον κ.α., θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Μπαττερφλάι, στη δεύτερη διανομή.

Δείτε τις τελευταίες λεπτομέρειες λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης

Μαντάμα Μπαττερφλάι / Τζάκομο Πουτσίνι
Ωδείο Ηρώδου Αττικού 31 Μαΐου & 2, 3, 4, 7 Ιουνίου. Ώρα έναρξης 21.00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ