Πτώση μαχητικού Mirage 2000 νότια των Σποράδων -Σώος ο πιλότος - iefimerida.gr

Πτώση μαχητικού Mirage 2000 νότια των Σποράδων -Σώος ο πιλότος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 12:18 κατέπεσε 15 μίλια νότια των Σποράδων, στην περιοχή της Σκοπέλου, λόγω μηχανικής βλάβης, πολεμικό αεροσκάφος Μirage 2000.

Ο χειριστής κατάφερε να το εγκαταλείψει με επιτυχία. Το μαχητικό ήταν το Νο2 του σχηματισμού σε εκπαιδευτική άσκηση. Ο πιλότος κατάφερε να εγκαταλείψει εγκαίρως το αεροσκάφος και έπεσε στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει ήδη απογειωθεί ελικόπτερο σούπερ πούμα, ωστόσο τον χειριστή αναμένεται να περισυλλέξουν παραπλέοντα σκάφη.

Στις 13:30, ένα από τα δύο Super Puma περισυνέλεξε σώο τον υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ελικόπτερο θα μεταφέρει τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί θα τον παραλάβει ασθενοφόρο το οποίο θα τον μεταφέρει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο πιλότος του Mirage 2000 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκοπέλου είναι 28 ετών, φέρει το βαθμό του υποσμηναγού και έχει περίπου 1.000 ώρες πτήσης με τα Mirage.

Το αεροσκάφος ανήκει στην 332η Μοίρα είχε απογειωθεί από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΑ, το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην οποία συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι παρουσιάστηκε βλάβη στο μαχητικό αεροσκάφος. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρει: «Τη Δευτέρα 29/05 και ώρα 12:18, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης ο νούμερο δύο ζεύγους αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, ο νούμερο 2 ενός ζεύγους αεροσκαφών της 332M εγκατέλειψε ασφαλώς το αεροσκάφος, λόγω βλάβης, νότια των Σποράδων».

Δήμαρχος Σοπέλου: Αμέσως απέπλευσε ταχύπλοο
Στη θαλάσσια περιοχή Γαϊδάρες, όπου υπάρχουν διάσπαρτες μικρές βραχονησίδες, έχει καταπέσει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το μαχητικό αεροσκάφος τύπου "Mirage 2000" της Πολεμικής Αεροπορίας. Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε ότι πριν από λίγο δόθηκε εντολή από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και απέπλευσε αμέσως από την Σκόπελο ταχύπλοο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου διατάχθηκε να αρχίσει έρευνες στην περιοχή Γαϊδάρες, στα ανοιχτά του Στάφυλου, αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με το κάθισμα του αεροσκάφους και αναζητείται στη θαλάσσια περιοχή. Στην περιοχή ήδη επιχειρούν κι άλλα σωστικά συνεργεία με διάφορα μέσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mirage 2000 μαχητικό αεροσκάφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ