Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. από τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον ΜΑΤ στα Εξάρχεια - iefimerida.gr

Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. από τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον ΜΑΤ στα Εξάρχεια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους αξιωματικούς των μέτρων ασφαλείας γύρω από το Πολυτεχνείο οι καθημερινές επιθέσεις που δέχονται οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην περιοχή.

Σε αντίθεση μάλιστα στην περίπτωση των επιθέσεων κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς και φοιτητές κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών για τις οποίες δεν έγινε καμία προσαγωγή, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 30 τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής έπειτα από επιθέσεις που πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ. Πέντε από αυτές μετατράπηκαν μάλιστα σε συλλήψεις.

Ειδικότερα, η αρχή έγινε στις 00:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν μία ομάδα δέκα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας.

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 03:00 έγιναν ακόμα δύο επιθέσεις στην Τοσίτσα και Χαριλάου Τρικούπη από τις οποίες επηρεάστηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πατησίων. Σε αυτή την περίπτωση η αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές, από τις οποίες οι τρεις -δύο 17χρονοι και ένας 18χρονος- μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν όμως και στις 21:20 το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα από μία ομάδα 40 ατόμων τα οποία πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί.

Η επίθεση συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε 12 προσαγωγές από τις οποίες οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλλήψεις δεν αφορούσαν στα επεισόδια. Οι συλληφθέντες ήταν ένας άντρας από το Καμερούν που συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και ένας Μαροκινός που βρισκόταν παράνομα στη χώρα και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Τα επεισόδια με κουκουλοφόρους να επιτίθενται στα ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη συνεχίστηκαν και μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Αμέσως μετά τις επιθέσεις οι κουκουλοφόροι τρεπόντουσαν σε φυγή ωστόσο προκλήθηκαν και πάλι προβλήματα στην κυκλοφορία στην Πατησίων τα οποία διήρκεσαν έως και τις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ