Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την παρότρυνση σε βία αλλά χωρίς να αναφέρει το όνομα του Φιλιππάκη! - iefimerida.gr

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την παρότρυνση σε βία αλλά χωρίς να αναφέρει το όνομα του Φιλιππάκη!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, όπως σημειώνει, «εάν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής», χωρίς όμως, να αναφέρει καθόλου το όνομα του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ:

«Στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να τραυματίσουν την Δημοκρατία, απαιτείται ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλους. Η απάντηση σε καταστάσεις που την απειλούν οφείλει να είναι, σε κάθε περίπτωση, πολιτική και ομόθυμη.

Ευτυχώς, αυτή την φορά η τρομοκρατική επίθεση δεν πέτυχε το σκοπό της.

Αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής για πολιτικές, που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή με διακριτές ευθύνες, για τσακισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις όλη αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να υπαγορεύσουν εξελίξεις, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο δεύτερος στόχος του «αποστολέα» που δεν δίνει την ταυτότητά του.

Η ψυχραιμία, όμως, η υπευθυνότητα και η καθαρή σκέψη είναι προϋποθέσεις και για τη δημοσιογραφική προσέγγιση στα ζητήματα αυτά, με σεβασμό, όμως, στη δεοντολογία και τις ανθρώπινες αξίες, είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο διατάχθηκε από την εισαγγελία προκαταρκτική εξέταση για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες εκφράζονταν απόψεις υπέρ της επίθεσης στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, αλλά και έμμεσης παρότρυνσης υπέρ της επανάληψης ανάλογων πράξεων κατά πολιτειακών, πολιτικών ή θεσμικών παραγόντων, ύστερα και από την απαράδεκτη ανάρτηση του δημοσιογράφου και στελέχους της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΗΕΑ ανακοίνωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ