Μακρόν για Τραμπ: Του έσφιξα έτσι το χέρι για να ξέρει ότι δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις - iefimerida.gr

Μακρόν για Τραμπ: Του έσφιξα έτσι το χέρι για να ξέρει ότι δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή η χειραψία Μακρόν-Τραμπ αναλύθηκε, σχολιάστηκε, μπήκε στο μικροσκόπιο των διεθνών ΜΜΕ. Ο Εμανουέλ Μακρόν επανήλθε σε συνέντευξή του, την Κυριακή 28 Μαίου, και είπε ότι η χειραψία του με τον Ντόναλντ Τραμπ «δεν ήταν αθώα».

«Η χειραψία μου μαζί του δεν είναι αθώα, δεν θάλεγα ότι είναι το άλφα και το ωμέγα μιας πολιτικής, αλλά μια στιγμή αλήθειας» δήλωσε στο Journal du Dimanche.

«Πρέπει να δείξουμε ότι δεν θα κάνουμε μικρές παραχωρήσεις, ούτε καν συμβολικές, αλλά δεν θα υπερβάλλουμε κιόλας», πρόσθεσε.

Ο γάλλος πρόεδρος και ο αμερικανός ομόλογός του αντάλλαξαν μια πρωτοφανή χειραψία, μακρά σε διάρκεια, η οποία ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως μια στιγμή ανδροπρεπούς διπλωματίας.

Ο κ. Τραμπ ως γνωστόν κουνάει το μπράτσο των προσκεκλημένων του όταν τους χαιρετάει. Μπροστά στην κάμερα, λίγο πριν ένα γεύμα στην αμερικανική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, ο κ. Μακρόν άντεξε επί πέντε δευτερόλεπτα, με σφιγμένο σαγόνι και το βλέμμα καρφωμένο στα μάτια του ομολόγου του.

Μακρόν για Τραμπ: Του έσφιξα έτσι το χέρι για να ξέρει ότι δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις | iefimerida.gr 0

Tα social media παγκοσμίως πήραν φωτιά από αυτή την δυναμική χειραψία. Πολλοί παρατήρησαν ότι τα δάχτυλα του Τραμπ άσπρισαν από το βαρύ χέρι του Μακρόν. Μάλιστα, ο αμερικανός πρόεδρος τραβούσε το χέρι που ο γάλλος πρόεδρος επέμενε να σφίγγει.

Μακρόν για Τραμπ: Του έσφιξα έτσι το χέρι για να ξέρει ότι δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις | iefimerida.gr 1
Μακρόν για Τραμπ: Του έσφιξα έτσι το χέρι για να ξέρει ότι δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις | iefimerida.gr 2

«Ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο Τούρκος πρόεδρος ή ο Ρώσος πρόεδρος έχουν μια λογική σχέσεων εξουσίας. Αυτό δεν με ενοχλεί. Εγώ δεν πιστεύω όμως στην διπλωματία των δημοσίων ύβρεων αλλά στον διμερή διάλογο. Αλλά δεν αφήνω και τίποτα να περάσει, έτσι γίνεται κανείς σεβαστός», δήλωσε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Εμανουέλ Μακρόν αφηγήθηκε και την συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο μίλησε για τον Mathias Depardon, έναν γάλλο δημοσιογράφο ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Τουρκίας.

«Η συζήτηση ήταν ειλικρινής, ευθύς και ανδρική. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα το πρωί πετύχαμε την μεσολάβηση του προξενείου για τον Depardon », είπε και εξήγησε την μέθοδό του:

«Πάντα να βάζεις νέα θέματα, συνεχώς, ώστε τα πράγματα να προοδεύουν».

Μακρόν για Τραμπ: Του έσφιξα έτσι το χέρι για να ξέρει ότι δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις | iefimerida.gr 3

Η αποφασιστικότητα είναι λοιπόν η μέθοδός του. Την Δευτέρα, 29 Μαίου, ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και επιθυμεί έναν «απαιτητικό» διάλογο.

«Θα μιλήσω για όλα τα προβλήματα», είπε.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον Τραμπ χειραψία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ