Εκρηξη σε σπίτι στο Μάντσεστερ, κατά τη διάρκεια ερευνών για συνεργούς του βομβιστή - iefimerida.gr

Εκρηξη σε σπίτι στο Μάντσεστερ, κατά τη διάρκεια ερευνών για συνεργούς του βομβιστή

Φωτογραφία: Τwitter/ Daily Express
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε διαμέρισμα στο Μάντσεστερ.

Η έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σημειώθηκε ενώ κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής με ένοπλους άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούσε έλεγχο, στο πλαίσιο ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση με τους 22 νεκρούς, στην περιοχή Moss Side, στην οδό Selworthy Road.

Μάλιστα, γείτονες αναφέρουν ότι μετά την έκρηξη που σημειώθηκε ακούστηκαν κραυγές.

Οι μάρτυρες δεν είναι σίγουροι αν επρόκειτο για ελεγχόμενη έκρηξη κατά την εισβολή των αστυνομικών στο διαμέρισμα, ή κάτι άλλο, καθώς ο ήχος ήταν πολύ ισχυρός.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η αστυνομία ενημέρωσε ότι η έκρηξη ήταν ελεγχόμενη. Παράλληλα σε άλλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ένας 25χρονος άνδρας, ως ύποπτος τρομοκράτης.

Στο σημείο παραμένουν δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί, καθώς και εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προσήχθησαν δύο άνδρες και συγκεκριμένα δύο αδέλφια, τα οποία διέμεναν στο διαμέρισμα.

Για τον 25χρονο ο οποίος συνελήφθη στο νοτιοδυτικό Μάντσεστερ διατυπώνονται υποψίες ότι "παραβίασε την αντιτρομοκρατική νομοθεσία" περιορίστηκε να ανακοινώσει μέσω του Twitter η αστυνομία.

Να σμειωθεί ότι συνολικά για την επίθεση στη συναυλία της Αριάνας Γκράντε, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, συνελήφθησαν μέσα σε μία εβδομάδα 14 άνθρωποι. Δύο από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες ενώ 12 άνδρες παραμένουν υπό κράτηση και ανακρίνονται.

Νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ δήλωσε ότι ενδέχεται να διαφεύγουν ακόμη κάποια από τα μέλη του δικτύου στο οποίο συμμετείχε ο βομβιστής του Μάντσεστε, ο Σαλμάν Αμπέντι. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του BBC, η υπουργός απάντησε ότι "ενδεχομένως" δεν έχουν συλληφθεί ακόμη όλα τα μέλη της οργάνωσης, προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έκρηξη Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ