Ελληνικό διάβημα στα Σκόπια για την αψίδα με τον Ήλιο της Βεργίνας - iefimerida.gr

Ελληνικό διάβημα στα Σκόπια για την αψίδα με τον Ήλιο της Βεργίνας

Ελληνικό διάβημα στα Σκόπια για την αψίδα με τον Ήλιο της Βεργίνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενοχλημένο είναι το υπουργείο Εξωτερικών από την συνεχή «μακεδονοποίση» που επιχειρείται στα Σκόπια από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι, και για αυτόν τον λόγο, με αφορμή αυτήν την φορά την αψίδα που ανεγέρθηκε στην κεντρική πλατεία της χώρας, η οποία έχει παραστάσεις τόσο του Ήλιου της Βεργίνας όσο και άλλων, αλλυτρωτικού περιεχομένου, έστειλε διάβημα προς το ΥΠΕΞ των Σκοπίων.

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, υποστηρίζοντας πως οι κινήσεις αυτές όχι μόνο αλλοιώνουν την ιστορική πραγματικότητα αλλά παραβιάζουν και την Ενδιάμεση Συμφωνία, έστειλε διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, στο οποίο διαμαρτύρεται για τις συνεχιζόμενες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, των Σκοπίων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, «Η Ελλάδα έχει κατ' επανάληψη επισημάνει ότι τέτοιες ενέργειες, πέραν του ότι αποτελούν παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας, ο σεβασμός της οποίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, είναι επικίνδυνες και συνιστούν απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων, που έχει πληρώσει ακριβά στο παρελθόν το τίμημα του εθνικισμού».

Καταλήγοντας συμπληρώνεται πως «η Ελλάδα καλεί την κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να λάβει διορθωτικά μέτρα για τις ως άνω ενέργειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ