Απαισιόδοξη η Μέρκελ για την τήρηση της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, από τις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Απαισιόδοξη η Μέρκελ για την τήρηση της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, από τις ΗΠΑ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η διάσκεψη των χωρών-μελών της ομάδας G7 “είχε μία απογοητευτική συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν την Συμφωνία του Παρισιού.

Κατά την άποψή της Μέρκελ, η αναφερόμενη συμφωνία είναι τόσο σημαντική, που δε θα πρέπει να γίνει ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός για την εφαρμογή της.

Η ίδια, αναφέρθηκε και στην σκληρή συζήτηση των ηγετών για τον εμπόριο, τονίζοντας ότι βρέθηκε κοινό έδαφος σύγκλισης των απόψεων, μέσω της δέσμευσης στους εμπορικούς κανόνες του διεθνούς συστήματος, αλλά και την μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

Όλες οι χώρες-μέλη της G7 -πλην των ΗΠΑ- δεσμεύτηκαν στην εφαρμογή των προβλεπομένων από την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή

Το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης της ομάδας των χωρών της G7 αναφέρει ότι οι ΗΠΑ δεν ακολούθησαν στις λοιπές χώρες της ομάδας, ως προς την έκφραση υποστήριξης των προβλεπομένων στην Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Όλες οι χώρες-μέλη της ομάδας -εκτός των ΗΠΑ- επιβεβαίωσαν “την ουσιαστική δέσμευσή τους” στην εφαρμογή της αναφερόμενης συμφωνίας.

Ο Τραμπ επεδίωξε τη φιλική διευθέτηση των ζητημάτων δίκαιης εμπορικής πρακτικής

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ είχε μία σειρά από γόνιμες συναντήσεις στην διάρκεια της συνόδου των κρατών-μελών της G7, ενώ εκτίμησε τις ειλικρινείς συζητήσεις που είχε με τους ηγέτες των λοιπών χωρών της ομάδας.

Παράλληλα, ο Τραμπ θέλει να βρει... φιλικούς τρόπους με την ΕΕ, αλλά κι άλλους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση δίκαιων εμπορικών πρακτικών στις εμπορικές σχέσεις, σύμφωνα με δηλώσεις οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ G7 κλίμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ