Ιράκ: Ξεκίνησε η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης - iefimerida.gr

Ιράκ: Ξεκίνησε η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολεμική επιχείρηση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, για την κατάληψη του τελευταίου θύλακα, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος στην Μοσούλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης.

Η αεροπορία του Ιράκ, προχώρησε χθες σε ρίψη από αέρος ενημερωτικών φυλλαδίων που καλούσαν τους κατοίκους της περιοχής να την εγκαταλείψουν. Ωστόσο, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις φοβούνται απώλειες μεταξύ των αμάχων, στην περίπτωση μιας τέτοιας προσπάθειας.

Ο θύλακας αυτός, συμπεριλαμβάνει το κέντρο της παλιάς πόλης, αλλά και τρία προάστια που βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Τίγρη.

Στο μεταξύ όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, από τις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους, στα δυτικά της Μοσούλης, έχασε τη ζωή του υψηλόβαθμος διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράκ Μοσούλη ανακατάληψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ