«Κράζουν» τον Τριντό για τα photobomb του: Στημένα, επικοινωνιακά τεχνάσματα [εικόνες] - iefimerida.gr

«Κράζουν» τον Τριντό για τα photobomb του: Στημένα, επικοινωνιακά τεχνάσματα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σταμάτα να τρέχεις μακριά από την αλήθεια», λέει σε άρθρο του ο Guardian απευθυνόμενος στον Τζάστιν Τριντό μετά και το τελευταίο του photobombing σε φωτογραφία Καναδών εφήβων που κατευθύνονταν στην τελετή αποφοίτησής τους.

Αφορμή για το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας αποτέλεσε το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε πως πίσω τελικά από τη φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου με τον Τριντό να τρέχει πίσω από τα νεαρά παιδιά ήταν ο επίσημος φωτογράφος του, με την αρθρογράφο να τονίζει την απορία των Καναδών με την επιμονή των μίντια να συνεχίζουν να προβάλλουν αυτό που τελικά φαίνεται ότι είναι «μία συνεχής ροή επικοινωνιακών τεχνασμάτων».

«Κράζουν» τον Τριντό για τα photobomb του: Στημένα, επικοινωνιακά τεχνάσματα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
«Κράζουν» τον Τριντό για τα photobomb του: Στημένα, επικοινωνιακά τεχνάσματα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το ζήτημα φαίνεται ότι απασχολεί και τους Καναδούς δημοσιογράφους, όπως προκύπτει και από τα όσα έχει γράψει η Robyn Urback, αρθρογράφος στην Canadian Broadcasting Corporation η οποία σχολιάζοντας την εν λόγω φωτογραφία του Τριντό τονίζει ότι τα δημόσια photobombs πολιτικών συνήθως περιλαμβάνουν έναν κάποιου είδους προηγούμενο συντονισμό.

Όπως έγραψε και ο ρεπόρτερ του καναδικού περιοδικού Maclean Aaron Hutchins αναφερόμενος στο ίδιο περιστατικό, για να αποτυπωθεί η στιγμή που ο Τριντό έτρεχε προσπερνώντας τους νεαρούς, ο φωτογράφος θα έπρεπε να τρέξει μπροστά από την προγραμματισμένη διαδρομή, να στήσει τον εξοπλισμό του για να τραβήξει προσεκτικά το επιθυμητό στιγμιότυπο και να είναι έτοιμος να το κάνει όταν ο Τριντό θα περνούσε. «Και αυτό που κάποτε θα παρουσιαζόταν σαν μία ευχάριστη σύμπτωση για όποιον έχει την ευκαιρία να ποζάρει μαζί με τον πρωθυπουργό, έχει αρχίσει να φαίνεται ακόμα περισσότερο από πριν σαν μία σκηνοθετημένη άσκηση», γράφει ο Hutchins.

Από την άλλη, συνεχίζει ο Guardian, η συνάντηση του Τριντό με τους μαθητές τελικά έγινε viral κάνοντας τον γύρο των κοινωνικών δικτύων και πρωταγωνιστώντας στους τίτλους των νέων σε όλο τον κόσμο. Τα μίντια, και στον Καναδά και σε ολόκληρο τον κόσμο, συνέβαλαν τώρα στην ενίσχυση αυτού που η Urback περιέγραψε ως το «έργο ματαιοδοξίας» που κατασκευάζεται από τον Τρίντό και την ομάδα του, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα και συνεχίζει με την Καναδή δημοσιογράφο η οποία είχε τονίσει ότι «αν αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα μίντια πιάστηκαν κορόιδο να μετατρέψουν μία ευκαιρία για φωτογραφία σε στόρι, θα ήταν ήταν λίγο πιο συγχωρήσιμο».

Συνεχίζοντας ο Guardian αναφέρεται σε ένα περιστατικό πέρσι κατά το οποίο ο Καναδός πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία να αποκαλύψει τις γνώσεις του για τους κβαντικούς υπολογιστές. Μέρες μετά από αυτό, ένας blogger με έδρα το Βανκούβερ υπονόησε ότι η στιγμή μπορεί να ήταν πιο στημένη από όσο άφησαν να φανεί τα μίντια, με τον Τριντό να λέει στους δημοσιογράφους νωρίτερα ότι ήλπιζε κάποιος να τον ρωτήσει πως λειτουργεί ο κβαντικός υπολογιστής. Μετά το «αστείο» αυτό του Καναδού πρωθυπουργού, ένας δημοσιογράφος αστειεύτηκε χρησιμοποιώντας το, ενώ απήυθυνε την ερώτηση του στον πρωθυπουργό. Ο Τριντό όμως άρπαξε την ευκαιρία και προχώρησε στην εξήγηση με αποτέλεσμα να γίνει και πάλι πρώτο θέμα σε όλα τα Μέσα.

Πέρυσι, o Jesse Brown συγγραφέας από το Τορόντο, είχε γράψει στον Guardian ότι ο Τριντό είναι γνώστης των κοινωνικών δικτύων, και το έχει χρησιμοποιήσει αυτό για να τοποθετήσει τον εαυτό του ως το φωτεινό αντίδοτο στα ταραχώδη νέα που έρχονται από άλλα μέρη του κόσμου. «Ο Τριντό είναι το πολιτικό ισοδύναμο ενός βίντεο με κουτάβια του YouTube», έγραψε. «Κάθε εβδομάδα, ο Τριντό τροφοδοτεί τα νέα με μία νέα συγκινητική στιγμή, και το Facebook μας είναι γεμάτο με φωτογραφίες του αξιαγάπητου νεαρού πολιτικού να κρατάει πάντα και να αγκαλιάζει πρόσφυγες και να φωτογραφίζεται τυχαία στην άγρια φύση χωρίς την μπλούζα του, δύο φορές», συνέχισε.

«Κράζουν» τον Τριντό για τα photobomb του: Στημένα, επικοινωνιακά τεχνάσματα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αποτέλεσμα αυτού είναι μία μιντιακή φρενίτιδα, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έχει επισκιάσει τα κρίσιμα ερωτήματα που τίθενται για την κυβέρνησή του, όπως πως γίνεται να ισχυρίζεται ότι καταπολεμά την κλιματική αλλαγή τη στιγμή που υποστηρίζει δύο αγωγούς στον Καναδά και τον Keystone XL, ή γιατί υπέγραψε συμφωνία ύψους 15 δισεκατομμυρίων καναδικών δολαρίων για να πουλήσει στρατιωτικά οχήματα στη Σαουδική Αραβία παρά το γεγονός ότι επικριτές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των πολιτών. Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας και μία ακόμα σειρά ερωτημάτων.

Παράλληλα, αναφέρει τις δηλώσεις της Urback στο CBC αυτή την εβδομάδα όπου τόνισε ότι το γεγονός ότι η ομάδα του Τριντό θα συνεχίσει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προωθήσει μία συγκεκριμένη εικόνα ή εντύπωση, δεν προκαλεί καμία έκπληξη. «Δεν αποτελεί καλό οιωνό η εμπιστοσύνη των πολιτών στα μίντια να να πιάνεται τόσο εύκολα κορόιδο από τις κυβερνητικές προσπάθειες χειραγώγησης...», σημείωσε ωστόσο η Καναδή δημοσιογράφος και σημείσω: «Είναι δική μας ευθύνη να αποκρυπτογραφήσουμε μεταξύ των δημοσίων σχέσεων και των νέων, και μία φωτογραφία από τον προσωπικό φωτογράφο του πρωθυπουργού δεν αποτελεί ούτε σύμπτωση ούτε είδηση. Θα πρέπει να γνωρίζουμε καλύτερα».

«Κράζουν» τον Τριντό για τα photobomb του: Στημένα, επικοινωνιακά τεχνάσματα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφία: justintrudeau/twitter.com

«Κράζουν» τον Τριντό για τα photobomb του: Στημένα, επικοινωνιακά τεχνάσματα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
«Κράζουν» τον Τριντό για τα photobomb του: Στημένα, επικοινωνιακά τεχνάσματα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Guardian τζαστον τριντο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ