Τζεντιλόνι: Δεν τα βρήκαμε στους G7 για την κλιματική αλλαγή -Ο Τραμπ είναι σε φάση «εσωτερικού στοχασμού» - iefimerida.gr

Τζεντιλόνι: Δεν τα βρήκαμε στους G7 για την κλιματική αλλαγή -Ο Τραμπ είναι σε φάση «εσωτερικού στοχασμού»

Φωτογραφία: Andrew Medichini/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό ζήτημα παραμένει η υπογραφή συμφωνίας για την υπερθέρμανση του πλανήτη, με τις ΗΠΑ να καθυστερούν καθώς βρίσκονται σε στάδιο «εσωτερικού στοχασμού».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πρώτη μέρα της συνόδου των G7 επιβεβαίωσε ότι δεν καταγράφηκε πρόοδος στις συνομιλίες σχετικά με τη μάχη για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του «εσωτερικού στοχασμού».

«Υπάρχει ένα ανοικτό ζήτημα, η θέση των ΗΠΑ στις συμφωνίες του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Ιταλός ηγέτης.

Πρόσθεσε δε ότι «Η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε εσωτερικό στοχασμό για το θέμα αυτό… Οι υπόλοιπες χώρες διαβεβαίωσαν ότι συμφωνούν απόλυτα για τη συμφωνία του Παρισιού.

Από την πλευρά μας εμείς επιβεβαιώσαμε την πλήρη δέσμευσή μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι μετά τον εσωτερικό στοχασμό, οι ΗΠΑ θα θέλουν επίσης να δεσμευτούν» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, κατά την πρώτη μέρα των συνομιλιών, υπήρξε συμφωνία σε άλλα ζητήματα όπως η Συρία, η Λιβύη και η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, επεσήμανε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΖΕΝΤΙΛΟΝΙ G7 Σικελία ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ