Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την τυφλή επίθεση στην Αίγυπτο - iefimerida.gr

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την τυφλή επίθεση στην Αίγυπτο

φωτογραφία: youtube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση εναντίον χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο.

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου στις οικογένειες των θυμάτων

Υστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και με αφορμή τη σημερινή επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Κόπτες Χριστιανούς προσκυνητές στην Μονή του Αγίου Σαμουήλ στην Αίγυπτο, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάϊρο κ. Μιχάλης Διάμεσης μετέφερε, προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον Αιγυπτιακό Λαό, τον αποτροπιασμό του ΄Ελληνα Προέδρου, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών.

Μητσοτάκης: Πάντα και παντού απέναντι σε κάθε φανατισμό που γεννά τυφλή βία

Ένα tweet για την επίθεση ενόπλων κατά χριστιανών κοπτών σήμερα στην Αίγυπτο ανέβασε στο λογαριασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«23 ψυχές χάθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο.
Είμαστε πάντα και παντού απέναντι σε κάθε φανατισμό που γεννά τυφλή βία με θύματα αθώους πολίτες», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την τυφλή επίθεση στην Αίγυπτο  | iefimerida.gr 0


Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο


Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η Ένωση Κεντρώων την πολύνεκρη επίθεση εναντίον χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο.
Σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «είναι πλέον πρώτιστη ανάγκη η στενή και μελετημένη συνεργασία μεταξύ κρατών και διεθνούς κοινότητας και ο συντονισμός των προσπαθειών τους για την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

«Είναι λυπηρό και ανησυχητικό ότι ο χριστιανισμός διώκεται και απειλείται με εξαφάνιση στην αρχαία κοιτίδα του, τη Μέση Ανατολή.
Χρέος της ελληνικής πολιτείας είναι να επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να συμπαρασταθεί στην αιγυπτιακή κυβέρνηση, καταβάλλοντας εμπράκτως κάθε δυνατή προσπάθεια βοήθειας», προσθέτει η Ένωση Κεντρώων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αίγυπτος κόπτες καταδίκη ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ