Θερμή υποδοχή από UBS και Morgan Stanley στο στρατηγικό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς - iefimerida.gr

Θερμή υποδοχή από UBS και Morgan Stanley στο στρατηγικό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιακό, φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό χαρακτηρίζουν το νέο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου Πειραιώς δύο κορυφαίοι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι, η Morgan Stanley και η UBS.

To νέο στρατηγικό σχέδιο «Agenda 2020» που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου αλλάζει το επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας και την ισχυροποιεί.

Οι αναλυτές της UBS σημειώνουν ότι η Agenda 2020 που ανακοινώθηκε έχει φιλόδοξους αλλά ρεαλιστικούς επιχειρησιακούς στόχους που εστιάζουν στην απομείωση των κινδύνων του ισολογισμού με την εφαρμογή ενός κερδοφόρου και βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου.»

«Κατά τη γνώμη μας, οι νέοι στόχοι για τα έσοδα είναι φιλόδοξοι αλλά ρεαλιστικοί, σε ένα περιβάλλον περισσότερο υποστηρικτικό, ενώ οι στόχοι για τη μείωση των NPLs και των NPEs είναι σε μεγάλο βαθμό εστιασμένοι στους στόχους που έχει θέσει ο SSM» τονίζουν.

Σε ανάλυση της η Morgan Stanley αναφέρει χαρακτηρισικά: «Τι μας εντυπωσίασε: Πέρα από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, η Πειραιώς παρουσίασε μια εντυπωσιακή στρατηγική έως το 2020.» Προβλέπει δε ότι η τράπεζα Πειραιώς θα παρουσιάσει το 2017 κέρδη 89 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τράπεζα Πειραιώς agenda 2020
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ