Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον 20χρονο Λαρισαίο που «πολεμά» τις ψευδείς ειδήσεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον 20χρονο Λαρισαίο που «πολεμά» τις ψευδείς ειδήσεις [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον 20χρονο φοιτητή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας και δημιουργό του FightHoax, Βαλεντίνο Τζέκα, είχε στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο 20χρονος φοιτητής δημιούργησε αλγόριθμο που σε μερικά δευτερόλεπτα δίνει απάντηση αν μια συγκεκριμένη είδηση είναι αληθινή ή όχι, με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%!

Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook για τη συνάντηση:

Τον συνάντησα το μεσημέρι στη Βουλή.

Είναι μόλις 20 χρονών. Λαρισαίος, φοιτητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας. Και κάποια στιγμή αναρωτήθηκε: αυτά που διαβάζω στο ίντερνετ είναι αλήθεια; Προβληματίστηκε δηλαδή και αυτός, όπως όλοι μας, τι από όλα αυτά γύρω μας είναι ψεύτικες ειδήσεις. Άλλωστε, το 42% του κόσμου δεν εμπιστεύεται πλέον τις ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα fake news επηρέασαν το δημοψήφισμα στην Αγγλία και τις εκλογές στις ΗΠΑ. Ενώ εδώ οι δικοί μας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναγόρευσαν σε επιστήμη την κατασκευή ψεύτικων ειδήσεων και φημών.

Αλλά τον Βαλεντίνο Τζέκα δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική. Θέλει οι πολίτες να γνωρίζουν τι διαβάζουν. Και δημιούργησε το FightHoax! Έναν αλγόριθμο που σε μερικά δευτερόλεπτα δίνει απάντηση αν μια συγκεκριμένη είδηση στο BBC ή στο Fox news είναι αληθινή ή όχι. Ποσοστό επιτυχίας; Πάνω από 90%!

Μιλάμε πάντα για αξιολόγηση των ειδήσεων και όχι των προσωπικών απόψεων και σχολίων ή της σάτιρας, όπως μου ξεκαθάρισε στη συζήτησή μας.

Νωρίτερα, στα 18 του, είχε δημιουργήσει μια εφαρμογή για τα κινητά που θα βοηθούσε τους φίλους να εντοπίζουν ο ένας τον άλλο σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων.

Ήδη Harvard και … Βρυξέλλες τον καλούν για συνεντεύξεις.

Βαλεντίνε προχώρα!

Τα Πανεπιστήμιά μας σε χρειάζονται ή μάλλον, όλοι σε χρειαζόμαστε.

Προς το παρόν πάντως το FightHoax εντοπίζει τα ψέματα που είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα. Οι Έλληνες, για λίγο ακόμη, πρέπει να χρησιμοποιούμε τη διαίσθησή μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ