Η Νέα Ζηλανδία έστειλε πύραυλο στο διάστημα [βίντεο] - iefimerida.gr

Η Νέα Ζηλανδία έστειλε πύραυλο στο διάστημα [βίντεο]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εταιρεία Rocket Lab εκτόξευσε την Πέμπτη το πρωί την παρθενική πτήση ενός 3-D printed πυραύλου, ο οποίος έφυγε από τη χερσόνησο Μαχία της Νέας Ζηλανδίας.

Ο πύραυλος Electron ανέπτυξε ταχύτητα 27.000 χλμ/ώρα, κάτι το οποίο του επέτρεψε να φτάσει σε ύψος τροχιάς γύρω από τη Γη σε μόλις δυόμιση λεπτά.

Ο εν λόγω πύραυλος χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την ιδιωτική εταιρεία Rocket Lab. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί ένα νέο, χαμηλού κόστους τρόπο που θα επιτρέπει την εκτόξευση πυραύλων στο διάστημα ακόμα και από ιδιωτικές εταιρείες.

«Τα καταφέραμε, στο παρελθόν ήταν οι χώρες που έστελναν πυραύλους στο διάστημα, όχι ιδιωτικές εταιρείες», είπε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Rocket Lab, Peter Beck.

Η εταιρεία μάλιστα αναφέρει πως πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του ίδιου πυραύλου ούτως ώστε να ελεγχθεί η πλήρης αξιοπιστία του.

Σε περίπτωση που οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις έχουν επιτυχημένο αποτέλεσμα, τότε θα ακολουθήσουν αποστολές στις οποίες η εταιρεία θα μεταφέρει δορυφόρους και άλλα φορτία.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ