Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά την πρώτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Εμάνουελ Μακρόν, ένα ζήτημα μονοπώλησε τη συζήτηση στα πηγαδάκια: η περίφημη χειραψία των δύο ανδρών.

Άνθρωποι του Λευκού οίκου, ειδικοί στην γλώσσα του σώματος, είπαν ότι «Η χειραψία ήταν παρατεταμένη και κράτησε περίπου 5 δευτερόλεπτα. Ο Τραμπ 70 ετών, ο Μακρον 39, άρπαξε ο ένας το χέρι του άλλου με εμφανή ένταση, τόση μάλιστα που οι κόμποι από τα δάχτυλα έγιναν άσπροι ενώ οι δύο ηγέτες φαίνεται πως έτριζαν τα δόντια τους» αναφέρει η σχετική έκθεση.

Οι δύο άντρες δεν γνωρίζονται αλλά όπως φαίνεται είχαν μία έντονη χειραψία με τον Τραμπ να εγκαταλείπει τελικά πρώτος, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Watch Macron out-Trump Trump in handshake duel.https://t.co/3zA0cUHgk5 pic.twitter.com/6ZAOAUAXXY

Ολες οι μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες παθιάστηκαν με την χειραψία των δύο πολιτικών.
«Ο Τραμπ και ο Μακρόν γνωρίστηκαν με μια άγρια χειραψία», έχει τίτλο η Washington Post. Και όπως γράφει, ο γάλλος πρόεδρος «σηματοδότησε με την ισχυρή του χειραψία στον αμερικανό ομόλογό του ότι δεν ήταν εκείνος ο μόνος αρσενικός στο δωμάτιο».

Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2


Ενας δημοσιογράφος του βρετανικού The Guardian έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την χειραψία τους «ζίου ζίτσου».

Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Μάλιστα, ο Φίλιπ Ράκερ από την Washington Post αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Ο Τραμπ επιχείρησε δύο φορές να τραβήξει το χέρι του αλλά ο Μακρόν επέμεινε να το κρατά γερά. Ήταν μία σπουδαία χειραψία».

Από την πλευρά του το πρακτορείο Reuters αποκάλεσε τη στιγμή «διπλωματία της χειραψίας».

«Η αποφασιστικότητα του Μακρόν θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μάθημα στην γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ η οποία, σε επίσκεψή της στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, είχε μάταια προσπαθήσει να σφίξει το χέρι του Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε το πρακτορείο.

Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Την ίδια στιγμή, κάποιοι αμερικανοί δημοσιογράφοι έκαναν ζουμ πάνω στο χέρι του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσπαθούσε να ξεφύγει από το χέρι του συνομιλητή του...

Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Κάποιοι άλλοι έδιναν συγχαρητήρια στον γάλλο πρόεδρο που κατόρθωσε να εγκλωβίσει με την χειραψία του τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο:

Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

[Αυτή είναι χειραψία...Γαλλία 1 ΗΠΑ 0]

«Οποιος κοιτάξει από κοντά αυτή τη φωτογραφία θα δει τους δύο ηγέτες να υποφέρουν αρκετά. Σφίγγουν τα δόντια, ζαρώνουν το μέτωπο, ανοίγουν τα ρουθούνια, τα δάχτυλά τους έχουν ασπρίσει: χωρίς αμφιβολία, η ένταση της μάχης ήταν τρομερή», περιέγραψε το γαλλικό Europe1.

Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

Η ιστορία της περίφημης χειραψίας, ωστόσο, έφερε στο προσκήνιο τα «μικρά χέρια» του Τραμπ, που είχαν γίνει viral προεκλογικά αλλά και τον τρόπο που χαιρετά ο Αμερικανός Πρόεδρος τον εκάστοτε ηγέτη.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον τρόπο αυτό αμήχανο, περίεργο και ασυνήθιστο. Και μάλλον κάτι τέτοιο ισχύει αν παρακολουθήσει κανείς τον Αμερικανό Προεδρο να χαιρετά τον εκάστοτε ομόλογό του ή κάποιον άλλον επίσημο.

Ωστόσο, ειδοποιός διαφορά στη συνάντηση με τον Μακρόν είναι ότι , σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Γάλλος Πρόεδρος μάλλον είχε πάει προετοιμασμένος και «διαβασμένος» κάνοντας τελικά τον Αμερικανό Πρόεδρο να υποχωρήσει μπροστά στη σθεναρή του χειραψία.

Κάτι που δεν είχε συμβεί με τον Ιάπωνα ομόλογό του Τραμπ, ο οποίος όπως φάνηκε από τα πλάνα, μάλλον υπέφερε από τον ιδιόρρυθμο τρόπο που κάνει χειραψία ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Η μόνη που προφανώς δεν μπορεί να εκφράσει προσωπική άποψη, παραμένει η Άγκελα Μέρκελ, την οποία ο Τραμπ περιφρόνησε κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον.

Αντίθετα, η φωτογραφία με την Τερέζα Μέι και τον Τραμπ να κρατιούνται χεράκι χεράκι και να περπατούν στον Λευκό Οίκο αποδεικνύει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Βρετανίας παραμένουν ιδιαίτερα φιλικές.

Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Viral: Ποιος «νίκησε» στην χειραψία Τραμπ - Μακρόν -Ειδικοί εξηγούν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον χειραψία Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ