Πατάτες τυλιχτές με μπέικον

Πατάτες τυλιχτές με μπέικον

Αυτό το πιάτο είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός μεζές. Είναι κουζίνα γκουρμέ και προσιτή στον καθέναν.

Υλικά

  • 8 πατατούλες μεσαίες
  • 16 φέτες μπέηκον πολύ λεπτές
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες και βράστε τις σε κρύο αλμυρό νερό, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Πλύντε και κόψτε το κρεμμυδάκι
  • Σουρώστε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν
  • Ανοίξτε τις στη μέση με ένα μαχαίρι, κάντε μια τρυπούλα, βάλτε λίγη κρέμα γάλακτος
  • Κάντε το ίδιο σε όλες τις πατάτες, ρίξτε θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Τυλίξτε κάθε πατάτα με δύο φέτες μπέηκον
  • Τοποθετήστε τις σε ταψάκι, ρίξτε παντού ελαιόλαδο και κρεμμυδάκι, ψήστε για 20-25 λεπτά
  • Σερβίρετε ζεστό το πιάτο, με μπριζόλες π.χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.