Ο ΟΠΕΚ παρατείνει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 9 μήνες - iefimerida.gr

Ο ΟΠΕΚ παρατείνει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 9 μήνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά εννέα μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τον Μάρτιο του 2018 αποφάσισε ο ΟΠΕΚ.

Οι μειώσεις αυτές αναμένεται να υιοθετηθούν και πάλι από τις χώρες μη μέλη του Οργανισμού – με επικεφαλής τη Ρωσία – που από τον Ιανουάριο προχώρησαν σε μειώσεις στο πλαίσιο της προηγούμενης αντίστοιχης συμφωνίας για περιορισμό της παραγωγής.

Μέχρι στιγμής, το μέγεθος της μείωσης δεν έχει διαρρεύσει, αλλά σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να κυμαίνεται στα 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Στις 13:50 ώρα Ελλάδας, το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε πτώση 1,5% κοντά στα 53 δολάρια το βαρέλι, καθώς κάποιοι στην αγορά απογοητεύτηκαν που ο ΟΠΕΚ δεν προχωρά σε μεγαλύτερες μειώσεις ή σε παράταση της συμφωνίας κατά 12 μήνες.

Οι συζητήσεις των υπουργών Πετρελαίου του ΟΠΕΚ στη Βιέννη συνεχίζονται. Οι παραγωγοί πετρελαίου που δεν είναι μέλη του Οργανισμού θα συναντηθούν με τον ΟΠΕΚ αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πετρέλαιο ΟΠΕΚ παραγωγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ