Iωάννινα: Από ισόβια σε 16 χρόνια κάθειρξη στον πρώην ταμία του δήμου που υπεξαίρεσε 1,3 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Iωάννινα: Από ισόβια σε 16 χρόνια κάθειρξη στον πρώην ταμία του δήμου που υπεξαίρεσε 1,3 εκατ. ευρώ

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων μειώθηκε η ποινή του πρώην ταμία του δήμου Ιωαννιτών ο οποίος κατηγορείται ότι έχει υπεξαιρέσει 1,3 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του δικαστηρίου στον πρώην ταμία επιβάλλεται η ποινή των 16 ετών κάθειρξης επειδή του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το Εφετείο έκρινε αθώα την πρώην διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών που είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το 2013.

Ωστόσο, μετά την απόφαση αυτή του δικαστηρίου προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις με την οικογένεια του πρώην ταμία να στρέφεται εναντίον των δικαστών, τονίζοντας ως καταδικάστηκε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

Τέλος, ο κατηγορούμενος στην απολογία του στηντην πρώτη δίκη είχε σημειώσει πως σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο, αυτά είναι «κατασκευασμένες λογιστικές αλχημείες», ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να αμφισβητήσει το πόρισμα και των τεσσάρων ελέγχων που διενεργήθηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δίκη Ιωάννινα υπεξαίρεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ