Αμερικανός γερουσιαστής: Στο Μάντσετσερ χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια εκρηκτικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες - iefimerida.gr

Αμερικανός γερουσιαστής: Στο Μάντσετσερ χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια εκρηκτικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γερουσιαστής των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στο Μάντσεστερ Αρένα είναι τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποίησαν οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβρη του 2015 και τις Βρυξέλλες τον Μάρτη του 2016.

Όπως είπε μιλώντας στο AP ο Τεξανός ρεπουμπλικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας, Μάικ ΜακΚολ, και στις τρεις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκε στο εκρηκτικό TAPT.

Η βόμβα που πυροδοτήθηκε στο Μάντσεστερ ήταν «μία κλασική εκρηκτική συσκευή που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες» είπε προσθέτοντας ότι αυτό υποδηλώνει ένα «επίπεδο εξειδίκευσης» κάτι που μπορεί να υποδεικνύει ότι ο κατασκευαστής της είχε λάβει εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Όπως σημειώνει πάντως ο Guardian, o ΜακΚολ μίλησε πριν λάβει τη σχετική ενημέρωση για την επίθεση στο Μάντσεστερ. Όπως είπε επίσης, μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με έναν μοναχικό λύκο. «Υπάρχει ένα δίκτυο, ένα πυρήνας τρομοκρατών που εμπνέονται από τον ISIS», τόνισε.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το Λονδίνο είναι «έξαλλο» με τις αμερικανικές διαρροές για την υπόθεση του Μάντσεστερ. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προτίθεται να θέσει το ζήτημα των διαρροών στοχείων που προήλθαν από αμερικανούς αξιωματούχους για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με πληροφορίας της εφημερίδας The Guardian.

Βρετανική κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Sky News ότι η κυβέρνηση είναι «έξαλλη» με τις διαρροές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ