Κυβέρνηση σε βέρτιγκο για το χρέος -Σε θολή διαπραγματευτική γραμμή - iefimerida.gr

Κυβέρνηση σε βέρτιγκο για το χρέος -Σε θολή διαπραγματευτική γραμμή

«Θολή διαπραγματευτική γραμμή» στο θέμα του χρέους μαρτυρούν τα αλλοπρόσαλλα μηνύματα της κυβέρνησης το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Με αποκορύφωμα την προσπάθεια Τσίπρα χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη, από όπου και προσπάθησε να μετριάσει τις αντιδράσεις για όσα είχε ο ίδιος πει περί εξόδου στις αγορές «είτε με λύση Σόιμπλε, είτε με καλύτερη».

Μετά το επικοινωνιακό κρεσέντο της περασμένης εβδομάδας περί… γραβάτας και μάλλον φοβούμενοι μία δυσμενή εξέλιξη στην παρούσα συγκυρία, οι κυβερνητικοί μετακινούνται σταδιακά και αναζητούν τρόπους διαχείρισης για τη λύση που θα προκριθεί στις 15 Ιουνίου. Χωρίς και οι ίδιοι να έχουν ακόμα εντελώς ξεκάθαρη εικόνα:
ούτε για το αν τελικώς θα τα βρουν Βερολίνο και ΔΝΤ με..άγνωστες για εμάς συνέπειες ή αν το Ταμείο θα αναγκαστεί να αποχωρήσει. Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, χθες το απόγευμα υπήρξε κατά πληροφορίες του iefimerida σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να βρουν "γραμμή".

«Καθαρή λύση» με στόχο το QE
Οι κυβερνητικοί “καίγονται” να υπάρξει αυτό που λένε “καθαρή λύση” προκειμένου να μην χάσουν το τρένο για την ποσοτική χαλάρωση. Πράγμα για το οποίο δεν μπορούν πλέον να είναι βέβαιοι.

Αφού το ανησυχητικό για εκείνους είναι ότι χωρίς το QE δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν το αφήγημα περί ανάκαμψης και εξόδου της χώρας από την επιτροπεία.

Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός «έδειξε» Σόιμπλε και ανέφερε ότι κάποιοι απαιτούν τη συμμετοχή του Ταμείου «και αυτή η συμμετοχή δεν μπορεί να είναι a la carte. Δεν μπορεί να λέμε ‘ναι’ στις μεταρρυθμίσεις και στα μέτρα και ‘όχι’ στο χρέος. Δεν γίνεται να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο».

Μουδιασμένοι οι βουλευτές
Επιστέγασμα της ρευστής αυτής κατάστασης αποτελεί ο έντονος προβληματισμός και το μούδιασμα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Στο ενδεχόμενο δε να προκριθεί λύση που θα παραπέμπει στις καλένδες τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και που ενδεχομένως θα απομακρύνει και το QE, ιδρώνουν, μιας και ήταν αυτοί που ψήφισαν άγρια μέτρα λιτότητας με βασικό αφήγημα το ‘όλα για το χρέος΄.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ