Οικογένεια τρομοκρατών -Συνελήφθησαν ο πατέρας και τα αδέλφια του βομβιστή του Μάντσεστερ [εικόνες] - iefimerida.gr

Οικογένεια τρομοκρατών -Συνελήφθησαν ο πατέρας και τα αδέλφια του βομβιστή του Μάντσεστερ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας επικεντρώνουν την έρευνά τους στο ενδεχόμενο ο Σαλμάν Αμπέντι να ήταν μέλος ενός ευρύτερου δικτύου τρομοκρατίας, αλλά και στους πραγματικούς σκοπούς της πρόσφατης επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στη Λιβύη.

Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, ο καμικάζι του Μάντσεστερ, τέσσερις μέρες πριν την επίθεση βρισκόταν στο Ντίσελντορφ.

Ο πατέρας του, Ραμαντάν κι ο νεότερος αδερφός του, Χασέμ, 20 ετών αναφέρεται ότι έχουν συλληφθεί από παραστρατιωτική οργάνωση στην Τρίπολη, με την υποψία των δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος. Nωρίτερα είχε συλληφθεί και ο μεγαλύτερος αδερφός του μακελάρη Ισμαΐλ Αντέμπι.

Οικογένεια τρομοκρατών -Συνελήφθησαν ο πατέρας και τα αδέλφια του βομβιστή του Μάντσεστερ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο πατέρας του μακελάρη

Οικογένεια τρομοκρατών -Συνελήφθησαν ο πατέρας και τα αδέλφια του βομβιστή του Μάντσεστερ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Χασέμ Αντέμπι

Οικογένεια τρομοκρατών -Συνελήφθησαν ο πατέρας και τα αδέλφια του βομβιστή του Μάντσεστερ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Ισμαίλ Αντέμπι

Όπως αναφέρει η Daily Mail ο φερόμενος ως μακελάρης του Μάντσεστερ συνδέεται με τους δράστες των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες και συγκεκριμένα τον Μοχάμεντ Αμπρινί, τον «τζιχαντιστή με το καπέλο» που συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, ο πατέρας του είναι υποστηρικτής της Αλ-Κάιντα, ενώ ο μικρότερος αδερφός του σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια στην Τρίπολη και φέρεται να γνώριζε τα πλάνα του βομβιστή του Μάντσεστερ.

Στο επίκεντρο των ερευνών της βρετανικής αστυνομίας βρίσκονται οι επαφές που είχε ο Αμπέντι στο Μάντσεστερ, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της κοινότητας από τη Λιβύη, που ζουν στην πόλη.

Οι αρχές της Βρετανίας πιστεύουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πρέπει να είχε υποστήριξη, εξαιτίας της οργανωμένης φύσης της επίθεσης που πραγματοποίησε. Οι εικόνες από τον μηχανισμό της βόμβας που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ενισχύουν την άποψη ότι θα πρέπει να κατασκευάστηκε από κάποιον που είχε γνώσεις.

«Είναι πιθανό, όπως φαίνεται ότι δεν έκανε την επίθεση μόνος του», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ράντ.

Η αστυνομία στο Μάντσεστερ υποθέτει ότι ο κατασκευαστής της βόμβας, είναι ενδεχόμενο να παραμένει ελεύθερος, ενώ με την κινητοποίηση του στρατού εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

«Ο γιος μου είναι αθώος!»

Ο πατέρας του Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters από την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιο του για τελευταία φορά περίπου πέντε μέρες πριν και «όλα ήταν φυσιολογικά».

Ο Ραμαντάν Αμπέντι, ο οποίος κρατείται από μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Τρίπολη, δήλωσε ότι ο γιος του Σαλμάν είπε στην οικογένειά του ότι θα πήγαινε για προσκύνημα στην Μέκκα.

«Μίλησα μαζί του περίπου πριν πέντε μέρες. . . δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, όλα ήταν φυσιολογικά. Ο Σαλμάν δεν ήταν μέλος σε καμία οργάνωση. Η οικογένεια είναι σε σύγχυση καθώς ο Σαλμάν δεν είχε αυτή την ιδεολογία, δεν υποστήριζε αυτές τις πεποιθήσεις. Kαταδικάζουμε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων, αθώων ανθρώπων», τόνισε.

Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα που είχε συλληφθεί για την επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ

Αργά το βράδυ της Τρίτης συνελήφθη στην περιοχή του Μπλάκλεϊ μια γυναίκα που φερόταν να έχει σχέση με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ.

Ωστόσο η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες, όπως έγινε γνωστό από ανάρτηση στο Twitter.

Για την επίθεση έχουν συλληφθεί άλλοι 8 άντρες, οι οποίοι ανακρίνονται.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την εξάπλωση πιθανού δικτύου τρομοκρατών, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάντσεστερ Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ