Εξαλλη η βρετανική κυβέρνηση με τις ΗΠΑ: Απαράδεκτες οι διαρροές από τις έρευνες για το Μάντσεστερ - iefimerida.gr

Εξαλλη η βρετανική κυβέρνηση με τις ΗΠΑ: Απαράδεκτες οι διαρροές από τις έρευνες για το Μάντσεστερ

Φωτογραφία: AP/ Matt Dunham
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε την οργή της, για τις διαρροές που έχουν κάνει έως τώρα οι Αμερικανοί για τις έρευνες που γίνονται έπειτα από το μακελειό στο Μάντσεστερ.

Το ξέσπασα της βρετανικής κυβέρνησης προκλήθηκε έπειτα από τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι New York Times, που έδειχναν ότι απέμεινε από τον εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε ο βομβιστής αυτοκτονίας στο Manchester Arena.

«Είμαστε έξαλλοι. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», ανέφερε πηγή από τη βρετανική κυβέρνηση που μίλησε στον Guardian. «Αυτές οι φωτογραφίες διέρρευσαν από το αμερικανικό σύστημα και θα προκαλέσουν οδύνη στα θύματα, τις οικογένειές τους και το ευρύτερο κοινό. Οι βρετανικές αρχές έχουν εγείρει το θέμα σε κάθε επίπεδο στις επαφές τους με τους Αμερικανούς ομολόγους τους», τόνισε η ίδια πηγή.

Οι φωτογραφίες διέρρευσαν μόλις λίγες ώρες έπειτα από την απαίτηση της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, Αμπερ Ρουντ, προς τις αμερικανικές αρχές να μην διαρρέουν πληροφορίες.

Την αντίδρασή της προκάλεσε το γεγονός ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δώσει σε ΜΜΕ στη χώρα τους πληροφορίες για την επίθεση και τον δράση πριν τις επιβεβαιώσει και τις ανακοινώσει η βρετανική αστυνομία.

Η Ρουντ δήλωσε ξεκάθαρα ότι ήταν ενοχλημένη από το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε πρόωρα το όνομα του Σαλμάν Αμπεντί, του βομβιστή αυτοκτονίας, και πρόσθεσε ότι έκανε απολύτως σαφές στους Αμερικανούς πως δεν πρέπει να γίνουν άλλες διαρροές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ