Τη Δευτέρα «πέφτει» στο νερό το «Σαμοθράκη I» [εικόνες] - iefimerida.gr

Τη Δευτέρα «πέφτει» στο νερό το «Σαμοθράκη I» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν έτοιμο είναι το πλοίο που θα εκτελεί τη διαδρομή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη σε 60 λεπτά.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να περάσει όλους τους ελέγχους και τις εγκρίσεις ώστε να παραδοθεί στο κοινό, το οποίο θα ταξιδεύει με ασφάλεια, άνεση και ταχύτητα από και προς το αγαπημένο μας νησί.

Ενώ το «Σαμοθράκη Ι» είναι έτοιμο η γραφειοκρατία για άλλη μια φορά έχει κάνει τη "δουλειά" της παρατείνοντας το χρόνο προσμονής κοινού και ιδιοκτήτη. Τη Δευτέρα 29 Μαΐου, λοιπόν, το πλοίο θα πέσει στο νερό για να γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές και τα test.

Ο ιδιοκτήτης του "Σαμοθράκη Ι" κ. Χατζηγαβριήλ, τόνισε πως το πλοίο είναι στο τελικό στάδιο και πως αυτό που μένει πλέον είναι οι εγκρίσεις από το Υπουργείο, αν και όλα έχουν δρομολογηθεί.

Επίσης μας τόνισε πως αν όλα πάνε καλά το πολυαναμενόμενο πλοίο θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι πριν τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος.

To καλοκαίρι η χωρητικότητα θα είναι 200 άτομα και το χειμώνα 100 και κάτι... παραπάνω. Στις προδιαγραφές του σκάφους υπάρχει και η δυνατότητα να μπαίνουν και μηχανάκια επάνω (δίνεται αναλογία, ότι για κάθε όχημα θα αφαιρείται κάποιος αριθμός ατόμων). Η ταχύτητα του θα είναι 30 ναυτικά μίλια. Ο χρόνος από την Αλεξανδρούπολη στο λιμάνι της Καμαριώτισσας θα είναι από μία ώρα έως μία ώρα και 10 λεπτά.

Τη Δευτέρα «πέφτει» στο νερό το «Σαμοθράκη I» [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τη Δευτέρα «πέφτει» στο νερό το «Σαμοθράκη I» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή: e-evros.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ