Ο αμερικάνικος στρατός έχασε στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα αξίας 1 δισ. δολαρίων - iefimerida.gr

Ο αμερικάνικος στρατός έχασε στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα αξίας 1 δισ. δολαρίων

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανικός στρατός απέτυχε να παρακολουθήσει την πορεία στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων που μεταφερόταν από τις ΗΠΑ προς το Ιράκ και το Κουβέιτ.

Ο εξοπλισμός ήταν συνολικής αξίας 1 δις. δολαρίων και χάθηκε κατά την διάρκεια της μεταφοράς. Τις πληροφορίες τις αποκάλυψε η Διεθνής Αμνησία την Τετάρτη, η οποία επικαλέσθηκε την εγκυρότητα της μέσα από ένα Αμερικάνικο έγγραφο κυβερνητικού ελέγχου.

«Ο κυβερνητικός έλεγχος δίνει ανησυχητικές πληροφορίες για τα ελαττώματα που έχει ο Αμερικάνικος στρατός σε ότι έχει να κάνει με το σύστημα μεταφορών. Αναφέρει πως χάθηκε εξοπλισμός 1 δις. δολαρίων σε μια πολύ άστατη περιοχή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, Patrick Wilcken.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως για την ώρα δεν γνωρίζουν καθόλου που μπορεί να βρίσκονται τα όπλα, ενώ εικάζει ότι μπορεί να έχουν καταλήξει ακόμα και σε ένοπλες δυνάμεις όπως αυτή του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμερικανικός στρατός με την σειρά του υποσχέθηκε πως θα σφίξει τα συστήματα ασφαλείας και ελέγχων του κατά την διάρκεια των μεταφορών που θα πραγματοποιηθούν στο Ιράκ και σε άλλες χώρες.

Η μεταφορά εμπεριείχε δεκάδες χιλιάδες όπλα , οχήματα και εξοπλισμούς κάθε είδους, τα οποία οι ΗΠΑ προόριζαν να δώσουν στον Ιρακινό στρατό, προκειμένου να τον βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Wilcken είπε πως είναι ζωτικής σημασίας τα όπλα και ο εξοπλισμός να ελέγχονται μετά το πέρας κάθε διανομής.

«Οποιεσδήποτε αδυναμίες κατά μήκος της αλυσίδας μεταφοράς αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο απώλειας των όπλων, σε μια περιοχή όπου οι ένοπλες ομάδες καραδωκούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ